Sofeicz napisał(a):Iselin napisał(a): Unia w najbliższym czasie zapewne rozpadnie się albo zmieni charakter. Coraz mocniejsze są głosy, które mówią, że istotna jest współpraca gospodarcza, a tworzenie na siłę jakiejś wspólnej europejskiej tożsamości pod dyktando państw starej Unii jest nadmuchane i niekorzystne dla państw narodowych.
I wszyscy będą żyć szczęśliwi, zamknięci w swoich zaściankach, otoczeni granicami, wizami, cłami, walutami.
Miodzio!
Życie w zamknięciu w zaścianku jest git - ja się czuję rzeczywiście szczęśliwy żyjąc ze świadomością, że mogę sobie pójść na koncert i żaden Ahmed nie zacznie do mnie napierdalać z kałacha.
Trochę dziwnie zrozumiałeś Iselin - ja to tak zrozumiałem, że coraz mocniejsze są głosy, które chciałaby powrotu do takiej współpracy jaka była w czasach EWG.
Tak BTW - gdyby istnienie granic było dla ludzi niekorzystne to by je już dawno zniesiono. Także cła i wizy mają sens - w pewnych sytuacjach. Nawet UE ma granice, a nawet Niemcy i Francja rozważają likwidację strefy Schengen, żeby móc lepiej sobie radzić z falą imigrantów.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Polska trwa i trwa mać