exeter napisał(a): Baptiste,
Cytat:Co taki zwykły człowiek jak ja ma z tych waszych wolności i oplątania instytucji państwowych?Jakoś mnie nie dziwi, że to właśnie Ty zadajesz pytanie, "po co mi ta wolność"? Znając Cię mogę założyć, że byłbyś wzorowym członkiem Komsomołu, ZMP, Hitlerjugend i innych, podobnych organizacji.
Jedni ludzie są stworzeni do wolności i żyć bez niej nie mogą, a inni czują się dobrze tylko krocząc karnie w szeregu i czekając na rozkazy. I tych drugich jest zwykle więcej, nawet w naszym kraju, którego mieszkańcy mają podobno umiłowanie wolności zakodowane w genach.
Już odpowiadałem na takie pytanie postawione o ile dobrze pamiętam przez Żarłaka.
No chyba nie było to pytanie postawione przeze mnie. Nie przypominam tego sobie.
The Phillrond napisał(a):(...)W moim umyśle nadczłowiekiem jawi się ten, kogo nie gnębi strach przed nieuniknionym i kto dąży do harmonijnego rozwoju ze świadomością stanu rzeczy
“What warrior is it?”
“A lost soul who has finished his battles somewhere on this planet. A pitiful soul who could not find his way to the lofty realm where the Great Spirit awaits us all.”
.