Baptiste napisał(a): Gdybym nie miał to bym jej nie stawiał.Gdybyś miał, to byś je przedstawił.
Cytat:Co z tego, że odebrała te głosy skoro reprezentuje te same interesy w parlamencie?To z tego, że w metodzie d'Hondta poparcie się nie sumuje.
Cytat:Cel polityczny został zrealizowany w takim stopniu w jakim zrealizowany być mógł.Gdyby przynajmniej część głosujących na N. zagłosowała jednak na PO, to wynik PO mógłby być lepszy niż obecny wynik PO + N.
Cytat:Duża część Polaków na szczęście nie reprezentuje światopoglądu PO-Nowoczesna.Na szczęście? Wybacz, ale z czyjejś pracy musicie finansować swoje pomysły.
Cytat:Jest tak, że Kukiz realnie dopuszcza się krytyki PiSOd czasu do czasu. Zawsze dbając, by ta krytyka nie zaszkodziła pisowskim działaniom.
Cytat:Petru nie może tego samego uczynić względem POPosłowie Nowoczesnej publicznie głoszą, że PO jest współwinna kryzysu konstytucyjnego. Zaiste - żadnej krytyki.
Cytat:gdyż są sobie od początku pisanymi koalicjantamiTo jest oczywiste. Fakt ten jednak nie przeszkadza być śmiertelnymi wrogami w wyborach. A wręcz temu sprzyja.
Cytat:Tak samo jak wiara w to, że Exeter nie głosował na PO choć się do tego przyznawał, chociażby w ankiecie wyborczej.Dziwi mnie to po prostu niepomiernie i uzasadniłem, dlaczego mnie dziwi.
Cytat:Jeżeli Nowoczesna wyrośnie na dużą partię to plusem dla PO będzie już chociażby zastąpienie PSL w roli sprzedajnego za stołki koalicjanta.Zaiste bowiem upadek z roli partii rządzącej do "sprzedajnego za stołki koalicjanta" jest największą ambicją wszystkich polityków.
Cytat:Alternatywą dla tej roli może być polityczny niebyt więc politycznie wszystko się zgadza.Gdyby nie było alternatywy dla PO, to w końcu mogłoby się udać odzyskać reputację. Odbudować pozycję politycznę jako opozycja. Udało się to w końcu PiS-owi. Udało się kiedyś SLD. Ale już nie teraz, bo dla SLD znalazły się opcje alternatywne.
Cytat:Bardzo możliwe jednak iż Nowoczesna podzieli los Palikota i na to liczę.To sobie licz. Jak nie będzie to Nowoczesna, to będzie inna partia. Ktoś musi zagospodarować średnioklasowy elektorat.
Cytat:Podobieństw widzę coraz więcej.Nasze forum dorobiło się własnego widzącego?