http://www.theguardian.com/world/2015/de...-proposals
Tak było 10 grudnia, a teraz:
http://telewizjarepublika.pl/mniejsze-pr...27990.html
Praw do socjalu nie powinni posiadać szmaciane łby i muzułmańscy kozojebcy, którzy przyjeżdżają do UK opierdalać się, a nie pracować.
Polacy tam pracują, płacą podatki i powinni mieć prawo do korzystania z socjalu.
Za to co chce zrobić PiS (próba przehandlowania interesów Polaków w UK za bazy NATO w Polsce), ta partia ma ode mnie pierwszego karnego chuja. Mam nadzieję, że się wycofają z tego pomysłu.
Nie ruszała mnie sprawa z TK, bo i tak nie jestem demokratą; kwestia odrywania PO od stołków w mediach też nie jest dla mnie ważna, bo mediami takimi jakie były gardzę. Ale tutaj to już PiS zaczyna robić głupoty. Polacy w UK ucierpią finansowo, a baz NATO przecież i tak nie będziemy mieli z tych samych powodów dla których nie mamy ich do tej pory.
Cytat:David Cameron fails to persuade Polish PM over EU benefits proposals
Tak było 10 grudnia, a teraz:
http://telewizjarepublika.pl/mniejsze-pr...27990.html
Cytat:Minister spraw zagranicznych Witold Waszczykowski udzielił wywiadu Agencji Reuters, w którym powiedział, że Polska jest otwarta na kompromis ws. brytyjskich postulatów ograniczenia praw socjalnych imigrantom, jeżeli Londyn pomoże wzmocnić obecność NATO w Europie Środkowej.
Ze względu na ogromną liczbę Polaków mieszkających w Wielkiej Brytanii, Warszawa jest jednym z największych krytyków brytyjskiego pomysłu ws. ograniczenia praw socjalnych imigrantom. Z kolei dla Davida Camerona to jedna z najważniejszych spraw przed referendum o wyjściu Wielkiej Brytanii z UE.
Waszczykowski został zapytany, czy Wielka Brytania może zaoferować cokolwiek, co zmniejszy opór Polski w tej sprawie. Szef MSZ odparł, że Londyn mógłby zaproponować coś z zakresu bezpieczeństwa międzynarodowego.
– Nadal uważamy się za członka NATO drugiej kategorii, ponieważ Europa Środkowa nie ma niczego, poza symboliczną obecnością. Żadnych sił sprzymierzonych, czy instalacji defensywnych, co daje Rosji możliwość rozgrywania tego regionu – powiedział Waszczykowski.
Szef dyplomacji powiedział również, że Wielka Brytania może wspierać oczekiwania Warszawy ws. obecności sił NATO na terytorium Polski.
Praw do socjalu nie powinni posiadać szmaciane łby i muzułmańscy kozojebcy, którzy przyjeżdżają do UK opierdalać się, a nie pracować.
Polacy tam pracują, płacą podatki i powinni mieć prawo do korzystania z socjalu.
Za to co chce zrobić PiS (próba przehandlowania interesów Polaków w UK za bazy NATO w Polsce), ta partia ma ode mnie pierwszego karnego chuja. Mam nadzieję, że się wycofają z tego pomysłu.
Nie ruszała mnie sprawa z TK, bo i tak nie jestem demokratą; kwestia odrywania PO od stołków w mediach też nie jest dla mnie ważna, bo mediami takimi jakie były gardzę. Ale tutaj to już PiS zaczyna robić głupoty. Polacy w UK ucierpią finansowo, a baz NATO przecież i tak nie będziemy mieli z tych samych powodów dla których nie mamy ich do tej pory.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Polska trwa i trwa mać