lorak napisał(a):białogłowa napisał(a):Żarłak napisał(a): Zabawne było to, jak media po kilku dniach zaczęły to przyznawać, dopiero kiedy okazało się, że sprawa jest naprawdę poważna.
A ja znam takich, którzy nawet teraz twierdzą, że przy tego typu imprezach zakrapianych alkoholem molestowanie jest przecież na porządku dziennym. Ostatnio często mam wrażenie jakbym była świadkiem jakiejś zbiorowej represji, w zasadzie to forum to jedyne miejsce w sieci jakie znam, gdzie ludzie nie mają problemów z przyznaniem, że sytuacja w Kolonii była jednak czymś wyjątkowym.
a spotkał się ktoś z komentarzami zwolenników "uchodźców" na ten temat? chodzi mi o dyskusję, a nie jakieś oświadczenia. bo udzielam się na jeszcze jednym forum gdzie takie tematy są poruszane i tacy ludzie pochowali tam głowy w piasek woląc to ignorować.
ps
okazuje się, że to miało miejsce nie tylko w niemczech: http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,S...omosc.html
Nie tylko w Zurychu. Okazało się, że również w Hamburgu i wielu innych miastach. Po prostu została przełamana zmowa milczenia.
Cytat:a spotkał się ktoś z komentarzami zwolenników "uchodźców" na ten temat? chodzi mi o dyskusję, a nie jakieś oświadczenia. bo udzielam się na jeszcze jednym forum gdzie takie tematy są poruszane i tacy ludzie pochowali tam głowy w piasek woląc to ignorować.
Pośród proimigranckich znajomych na fejsie nikt się teraz nie odzywa. Może właśnie podejmują próbę rozruchu swoich mózgów. Jeśli uda im się odpalić aplikację "mózg", to może zweryfikują swoje dotychczasowe poglądy.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Polska trwa i trwa mać