Vacarius napisał(a):Ale na tym polega wolnosc ze kazdy sobie sam moze decydowac czy chce nosic płód w brzuchu czy nie!No wlasnie, tylko nalezy sobie zadac pytanie czy to co jest w lonie kobiety to jest czlowiek bo jak jest to ma takie same niezbywalne prawa do zycia, wolnosci i szczescia jak noworodek, 5-, 10-, 20-, 30- i 60-latek.
A jesli ty chcesz decydowac tez o moim brzuchu to nie jestes liberałem!
Nikt na to moje skromne pytanie jeszcze nie odpwoiedzial. Dlatego nie mam zdania na temat aborcji, ale wole pozwolic Czemus rozwinac sie w Kogos, niz miec na sumienu czlowieka.
Vacarius napisał(a):Wiem dobrze co to jest monarchia. I dlatego nie chce zadnego niepotrzebnego rozrzutnego darmozjada utrzymywac z moich podatków!"[...] masz bardzo marne pojecie o tym czym byla i jest monarchia".
A tym bardziej kiedy tego darmozjada wybierze kler albo inna mniejszosciowa grupa społeczna a nie całe społeczenstwo!
No i co jesli kler wybierze na monarche rydzyka? To co, mamy sie z nim meczyc do konca jego zycia?
Juz wole sie meczyc z prezydentami do konca ich kadencji niz z monarchami do konca ich zycia.
Vacarius napisał(a):Bo prezydenta wybrał naród i widocznie tak chciał chociaz ja tak nie chciałem.Wedlug mnie to Polacy glosowaliby w referendum czy chca zeby polska byla monarchia, a krola to chyba wzieliby takiego, ktory jest potomkiem dynasti, ktora miala objac tron po Stanisławie Auguscie Poniatowskim.
P.S. Nie jestem liberałem tylko minarchistą bo wiekszosc "liberalów" w Polsce za malo liberalni, a ponadto mysla, ze wolnosc to sciaganie majtek w kazdej sytuacji.
Z wyrazami szacunku,
Wolnościowiec 8-)