minotaurus napisał(a): Mi sięPolarne?
Cytat:wydaje że sie na mnie obraziłeś i zezłościłeśUpominam, abyś nie pisał o swoich urojeniach na mój temat, tylko odniósł się do tematu.
Cytat:ponieważ nie chce mi sie bawić w nerdowskie wyszukiwanie cytatówCzy jeśli napiszę "matka minotaurusa wierzyła, że rzodkiewki rosną w pęczkach", to też nie mam obowiązku przedstawić żadnych argumentów za tą tezą?
Cytat:Widzisz biblia ma bardzo dużo słów i mnóstwo cytatów które dla mnie są a) nudne b) trochę jak takie mądrości z chińskich ciasteczek - zawsze można jej jakoś tam zinterpretować na swoją korzyść no i c) fikcyjne, wiec nie warte większej uwagi. A na innych publikacjach o kościele sie nie znam wcale i nie jestem w stanie prowadzić dyskusji takimi argumentami. Zwróć uwagę na szczególne zamiłowanie do cytatów u świadków Jehowy kiedy chodzą po domach.To się zdecyduj - chce Ci się dyskutować o Biblii i chrześcijaństwie, czy Ci się nie chce. I konsekwentnie się tej decyzji trzymaj. Albo zamilknij w tym temacie, albo pisz rzetelnie.
Cytat:te same książki w różnych okładkachRóżnice między religiami są drastyczne. Jedne religie przedstawiają świat dualnie, inne monistycznie. Jedne mocno antropomorfizują bogów, inne podkreślają niepoznawalność i transcendencję Boga. Jedne widzą cel człowieka w spełnianiu pragnień fizycznych, inne znowu w wyzwoleniu od nich, a inne - w zjednoczeniu z Bogiem. Jedne uznają świat stworzony za zło, inne za jedyne co istnieje, inne znowu za dobro, lub dobro w skażonym stanie. Róznice można mnożyć.
Cytat:wrzuć w googleSam se wrzuć. Ja mam szukać argumentów na Twoje tezy?
Cytat:Najbardziej podoba mi sie w Twojej wypowiedzi "Bóg dysponuje wszechmocą."Czego nie rozumiesz z określenia wszechmoc?
Świetna sprawa. Czyli mocy mamy pod dostatkiem. Czyli problemy energetyczne mamy rozwiązane? Ile wszechmoc boska ma kilowatów? Czy może zastąpić użycie paliw kopalnych których spalanie powoduje emisje dużej ilości CO2 do atmosfery? Czy można te moc wpuścić w gniazdka instalacji elektrycznej i nie płacić rachunków za prąd? Czy jak jest obecna w eterze to możemy zrezygnować z baterii do telefonów komórkowych i zasilać je tą mocą?
A może to taka moc jak nowa broń Stalina ze starego dowcipu - tak tajna ze nikt jej nigdy nie widział ani nie słyszał?
Jak to jest z tą mocą. Napisz mi proszę więcej o niej.