Korzeń Marianny,
Wasza mowa niech będzie: "Tak - tak, nie - nie". A co nadto, z zepsucia jest.
Pozwól mi wierzyć, że mamy do czynienia z tym jednym sprawiedliwym.
Sofeicz,
Liczę na to, że biskup Pieronek może mieć wsparcie z "centrali".
El Commediante,
Dla mnie, ateisty, najistotniejszym argumentem jest to, że Kościół ma sens wyłącznie jako instytucja promująca moralność. I jako taka, ma psi obowiązek zabierania głosu w sytuacji gdy dzieje się draństwo. A już zwłaszcza na taką skalę i dotykające całe społeczeństwo.
Cytat:Nie przesadzaj Exeter, to tylko koscielna socjotechnika.Być może tak jest. Tym niemniej, w tych ponurych dla polskiego Kościoła czasach znalazł się choć jeden mówiący zgodnie z biblijnym nakazem:
Wasza mowa niech będzie: "Tak - tak, nie - nie". A co nadto, z zepsucia jest.
Pozwól mi wierzyć, że mamy do czynienia z tym jednym sprawiedliwym.
Sofeicz,
Cytat:No co ty, mówisz o tej komuszej mendzie, która śmiała odebrać Krzyż wielki Orderu Odrodzenia Polski od zdrajcy Komoruskiego, więcej - dostał Polską Nagrodę Europejską od tfu... Fundacji Schumana i Medal Europejski od Komitetu Integracji Europejskiej.Nie podpowiadaj, bo jeszcze posłuchają.
Takiego zdrajcę Polski i Narodu to tylko pod ścianę.
Liczę na to, że biskup Pieronek może mieć wsparcie z "centrali".
El Commediante,
Cytat:Kolejny przedstawiciel władzy niedemokratycznej, który doskonale wie jak ma wyglądać demokracja.Wiesz, jednak w seminariach obowiązuje klasyczne wykształcenie. Ponadto, mówimy o ludziach którzy wiedzą, jak wygląda świat, poza polskimi granicami.
Dla mnie, ateisty, najistotniejszym argumentem jest to, że Kościół ma sens wyłącznie jako instytucja promująca moralność. I jako taka, ma psi obowiązek zabierania głosu w sytuacji gdy dzieje się draństwo. A już zwłaszcza na taką skalę i dotykające całe społeczeństwo.