Poligon. napisał(a): No, ja to wiem.
białogłowa: "Co św. Tomasz miał do powiedzenia na temat dziewiczego poczęcia Maryi (...)"
Poligon: "No, nie wierzył w niepokalana poczęcie."
Wygląda, że jednak nie wiedziałeś.
Cytat:Tu chciałem tylko uszczknąć trochę brązu z tego pomnika co mu hołd składacie.
Ech... chyba już zacznę.
- Katolicy wierzą w Boga na chmurce, a na zdjęciach satelitarnych jego nie widać: szach mat katolicy
- Kościół wyznawał, że Ziemia jest płaska, a Ziemia jest okrągła: szach mat katolicy
- Swięty Tomasz napisał jedno, ale Kościół uznał co innego: szach mat katolicy
Jeszcze coś napiszesz na poparcie tezy, że ate... pardon, chumaniści* nie mają zielonego pojęcia o KRK i potrafią tylko krytykować swoje własne wyobrażenia o KRK?
*to nie ortograf, tylko zapożyczenie z Lema
Cytat:Wiem również, że Kościół w odwracaniu kota ogonem, oraz w zamazywaniu definicjom ich pierwotnego znaczenia, dawno osiągnął mistrzostwo świata i nikt w tej dyscyplinie mu nie dorówna.Zamiast dalej szach-matować, może podaj "pierwotne znaczenie definicji" niepokalanego poczęcia.
Cytat:Pozwólcie zatem i mnie się pośmiać, dlatego liczę na rzeczową polemikę, w tym rozwijanie tez, ze szczególnym uwzględnieniem takich, jak ta w cytowanym przeze mnie ustępie.
Przypomnij konkrentie o którą tezę Ci biega, bo z powyższego nie wynika, do którego cytatu się to odnosi.
PS: Przyznaję rację zefciowi, używasz jakiegoś edytora postów, który tworzy fafnaście tagów - nie do edytowania to jest. Tylko Ctrl-C Ctrl-V ratuje.
Wszystko ma swój czas
i jest wyznaczona godzina
na wszystkie sprawy pod niebem
Koh 3:1-8 (edycje własne)
i jest wyznaczona godzina
na wszystkie sprawy pod niebem
Spoiler!