Sofeicz napisał(a):Cytat:Kierując się twoim rozumowaniem, to pani Beger powinna siedzieć za nielegalne nagrywanie rozmowy, a dziennikarze Sekielski i Morozowski, zamiast nagrody, powinni sami mieć postawione zarzuty a ich rodziny założony podsłuch?Kierując się moim rozumowaniem zadam ci pytanie "Co porabia bohater 'taśm Berger' pan Lipiński?
Czyżby popadł w niebyt, jak większość bohaterów 'taśm Sowy"?
Lipiński siedzi dalej w sejmie, co źle świadczy o polskiej scenie politycznej, gdzie tego typu kanalie ciągle kandydują i są wybierane pomimo swoich przewinień.
exeter:
Cytat:Napisałem w odpowiedzi Sofeiczowi, dlaczego nie chodzi o to, w kogo uderzały nagrania, tylko o ich autorów i inspiratorów. Tego nie zrobili dziennikarze w trosce o dobro publiczne, zostali oni wykorzystani przez służby, jako "pasy transmisyjne". A Ty wiesz, kto stał za tymi nagraniami i jakie cele mu przyświecały?
Ważne kto nagrywał, ważne po co, ale wbrew temu co piszesz, nie mniej ważne jest to, czyje rozmowy zostały nagrane i o czym. Nie wiem kto to robił, ale wiem że polityków gówno obchodziło "dobro publiczne" kiedy sobie w tej restauracji rozmawiali. Jeszcze mam dla ciebie dowcip:
"Wraca mąż do domu i zastaje w nim zapłakaną żonę, która pakuje w pośpiechu walizki.
- Co robisz?! - pyta.
- Odchodzę! Zdradziłeś mnie! - odpowiada żona i rzuca w niego plikiem zdjęć, na których widać jak uprawia on seks z kochanką. Mąż ze spokojem przegląda zdjęcia po czym zwraca się do żony:
- Kochanie, uspokój się! Wszystko się ułoży! Musimy tylko wyjaśnić kto te zdjęcia zrobił i dlaczego chce zniszczyć nasze małżeństwo."
Coś ci to przypomina?
"War, War never changes"
"Jako że jesteś obywatelem demokratycznego kraju powinieneś wiedzieć że twój głos nic nie znaczy".
Nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu.
"Jako że jesteś obywatelem demokratycznego kraju powinieneś wiedzieć że twój głos nic nie znaczy".
Nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu.