lumberjack napisał(a): Nigdzie nie usprawiedliwiam działalności PiSu.
Ja pisałem o propagandzie ZPP, a nie o działaniach PiSu.
lumberjack napisał(a): Czy 20 lat to kilka lat?
A to jakaś istotna różnica? Podatki generalnie przedawniają się po 5-6 latach.
lumberjack napisał(a): Nawet jeśli praktyki zmiany interpretacji nie są oficjalnym uchwaleniem prawa, które zaczęło wstecznie obowiązywać, to ich konsekwencje są do tego zarąbiście zbliżone. Ja nie wiem czy to jest powód do dumy, że ma się tak niejasne prawo. Nie wiem też czy należy to nazywać europejskim porządkiem prawnym.
Ja nie powiedziałem, że się z tego cieszę, to popieram czy uważam to za zgodne z obowiązującym prawem - zwracam tylko uwagę, że ZPP ma skłonność do kłamania. Może Cię to pocieszy, że Polska nie jest w tej materii wyjątkiem - zagramanicą też się to zdarza, chociaż nie tak często z tego co czytam.
Grim napisał(a): załatwiają swoje lewe interesy
Jakie lewe interesy załatwiali? Wszyscy piszą o tych lewych interesach, a jakoś nikt nie napisał jeszcze jakie to konkretnie lewe interesy były.
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd