lorak napisał(a): nie dałeś konkretów i widzę, że zamiast udzielić odpowiedzi to będziesz tak lawirował. nie prościej byłoby, gdybyś się przyznał, że zwyczajnie nie wiesz podług jakich kryteriów te rankingi są tworzone?
Nie pytałeś o kryteria, tylko wyraziłeś zdziwienie, że diagnozy obu ośrodków się różnią. To Ci wytłumaczyłem, że to rzecz normalna.
Ale skoro teraz pytasz to masz leniu:
https://www.standardandpoors.com/en_US/w...filter/all
A przyczyny dla których obniżyli Polsce rating zostały wskazane z komunikacie. Doczytaj sobie.
Żarłak napisał(a): Nie wiem dlaczego domagasz się ode mnie czegoś, co jest oczywiste i występuje zawsze na styku polityki i biznesu. Każdy z nas zdaje sobie sprawę, że kręcą lody
Każdy wie też, że Kaczyński podchodzi do seksu odwracając kota ogonem.
Żarłak napisał(a): pokazała jak obywatele są dymani.
Ale dziwnym trafem nikt nie chce wskazać jak konkretnie z tych taśm wynika, że obywatele są dymani.
Ale dobrze. Masz w skrócie:
Żarłak napisał(a): - sprzedaż udziałów Ciech S.A. spółce należącej do Kulczyka po niekorzystnej cenie dla Skarbu Państwa;
Wreszcie jakiś konkret. W kwietniu prokuratura rozpoczęła śledztwo (tak, tak, ta dyspozycyjna wobec rządu PO prokuratura rozpoczęła śledztwo). Na chwilę obecną nie znalazłem żadnych dalszych informacji o tej sprawie, a opresyjne rządy PO to już historia, więc mam podstawy, żeby wnioskować, że sprzedaż nie miała jednak charakteru przestępstwa. Jeśli masz inne dane, to dawaj.
Żarłak napisał(a): - obsada stanowisk w NIK (Bury-Kwiatkowski-Piechociński);
j.w. Postępowanie wszczęto, nic dalszego nie wiadomo, więc mam podstawy podejrzewać, że jednak nie doszło do przestępstwa.
Żarłak napisał(a): - zmiana na stanowisku ministra finansów na prezesa NBP;
Targi polityczne. Trudno to nazwać czymś zdrożnym.
Żarłak napisał(a): - próba ratowania notowań rządu poprzez interwencję prezesa NBP (forsowanie ustawy rozluźniającej rygor proceduralny);
http://mises.pl/blog/2014/06/24/machaj-n...-polityki/
Zwracam też uwagę, że obecny rząd chce całkowicie uzależnić NBP od rządu (częściowo już to zrobił), więc widocznie nie ma w tym nic zdrożnego (zdaniem części społeczeństwa popierającej PiS).
Żarłak napisał(a): - rozmowy Kulczyka z Sikorskim nt. sytuacji na Ukrainie i co z tego Kulczyk chciałby mieć; Kulczyk twierdzi też, że wie o skorumpowaniu przez ukraińskiego oligarchę urzędnikków w Polskich Sieciach Energetycznych;
Kulczyk nie jest członkiem PO, a osobiście nie widzę nic zdrożnego w tym, że polski biznesmen chce zarobić na kryzysie w kraju ościennym.
Żarłak napisał(a): - nieprawidłowości finansowe w MSZ i zakupy z "wolnej ręki" o których mówi Wojtunik.
Pojawia się pytanie dlaczego w tej sprawie nie ma jeszcze zarzutów prokuratorskich, skoro tam się takie oczywiste wałki działy...
A ja pytałem o te lewe interesy, itd., a nie o ocenę kompetencji poszczególnych ministrów rządu PO. Niby czegoś tam można się doszukać, ale tak jakby nie do końca, skoro nie ma żadnych zarzutów prokuratorskich.
"była koalicja przegłosowała prawo, że nielegalne nagrania nie mogą być dowodami." Aha, to nie jest prawda.
Taśmy są więc nieszczególnie szokujące.
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd