Sofeicz napisał(a):Żarłak napisał(a): No i wisienką na torcie jest postawa Tuska, który spierdolił na emigrację jak tylko zaczęło być gorąco. Szczwany lis, he, he, he.
A Karol Wojtyła spierdolił na emigrację, jak się nadarzyła okazja zostania papieżem
Zastanów się dwa razy, zanim napiszesz kolejną 'mundrość'.
Naprawdę uważasz, że przykład Wojtyły jest adekwatny do przykładu Tuska? Uważasz, że Wojtyła jechał na konklawe z zamiarem pozostania na emigracji?
Tak oceniam postawę Tuska. Dla mnie jest patologicznym kłamcą. To jest moja "mundrość", a ty możesz mieć swoją "mundrość".
Cytat:Ja w sprawie kandydowania do Parlamentu Europejskiego, czy do instytucji europejskich, wyraziłem się już wiele miesięcy temu i nie będziemy dzisiaj spekulować jakie okoliczności musiałyby się zdarzyć, żebym zmienił zdanie. Mogę powiedzieć, że zdania nie zmieniłem - podkreślił Tusk.ź: PR
Cytat:Premier Donald Tusk zapowiada, że do 2015 roku zamierza zajmować się sprawami krajowymi i ta decyzja jest definitywna.ź: PR
(...)
- Ale kiedy kładę na szali, co jest ważniejsze także dla mnie jako człowieka, to muszę powiedzieć bardzo otwarcie, że większego zaszczytu, większej satysfakcji i większej determinacji nie będę miał w życiu niż w roli premiera Rzeczypospolitej - podkreślił Tusk. Jak dodał, bycie premierem Polski to dla niego rzecz "stukrotnie ważniejsza niż te potencjalne awanse europejskie".
Dopytywany, czy jego stanowisko nie ulegnie zmianie niezależnie od tego, co stanie się w polskiej polityce w najbliższych kilku miesiącach, odpowiedział, że "decyzja jest definitywna".
Ale pewnie i tak wystartuje w następnych wyborach na urząd prezydenta.
Socjopapa napisał(a): Ale dziwnym trafem nikt nie chce wskazać jak konkretnie z tych taśm wynika, że obywatele są dymani.
Socjopapa napisał(a): A ja pytałem o te lewe interesy, itd., a nie o ocenę kompetencji poszczególnych ministrów rządu PO. Niby czegoś tam można się doszukać, ale tak jakby nie do końca, skoro nie ma żadnych zarzutów prokuratorskich.
Tylko, że ja nic o lewych interesach nie pisałem. Przeczytaj uważnie moje komentarze to zobaczysz, że nie oceniałem treści taśm pod kątem zgodności z prawem. A co się tyczy dymania obywateli to dowodzi temu chęć użycia NBP do manipulowania nastrojami społecznymi co miało przełożyć się na korzystny wynik wyborczy byłej koalicji. Dla mnie to jest dymanie wyborców. Dla kogoś innego nie będzie.
Socjopapa napisał(a): "była koalicja przegłosowała prawo, że nielegalne nagrania nie mogą być dowodami." Aha, to nie jest prawda.
To napisz jak wygląda wykładnia tej ustawy od strony praktyki prawniczej, skoro coś źle zrozumiałem albo internet wprowadził mnie w błąd.
I serio. Nie rozmawiajmy tu o PO, bo temat jest o rządach "prawdziwych Polaków". Dlaczego w tematach o aktualnym rządzie więcej dyskutuje się o opozycji? W temacie o rządzie PO-PSL też cały czas dyskusja zbaczała na PiS. Nie rozumiem tego.
The Phillrond napisał(a):(...)W moim umyśle nadczłowiekiem jawi się ten, kogo nie gnębi strach przed nieuniknionym i kto dąży do harmonijnego rozwoju ze świadomością stanu rzeczy
“What warrior is it?”
“A lost soul who has finished his battles somewhere on this planet. A pitiful soul who could not find his way to the lofty realm where the Great Spirit awaits us all.”
.