typek napisał(a): Studiuję filozofię, jestem zadowolona bo te studia wprowadzają cię na wyższy poziom świadomości, zdajesz sobie sprawę z problemów których wcześniej nie widziałeś.
Po studiach zaś wkroczysz na jeszcze wyższy poziom świadomości - jak zaczniesz samodzielne życie bez pomocy ze strony rodziców. Zdasz sobie sprawę z problemów, których będąc na studiach nie widziałeś

Cytat: Odnosząc się do wątku że można studiować samemu filozofię, niby można ale będzie to okrojone ponieważ czytając niektórych filozofów jest ciężko dojść o co im chodziło, potrzebujesz wsparcia żeby ktoś ci pokazał nowy sposób myślenia np.fenomenologia.
Filozofia jest świetna, bardzo ciekawa i w ogóle, ale można się nią zajmować samemu. Z perspektywy czasu - lepiej byłoby iść na elektrotechnikę, a filozofią zająć się hobbystycznie. Mam wiedzę na temat filozofii, ale po studiach trochę czasu zajęło mi przystosowanie się do robienia czegoś praktycznego i nie mam z tego takiej kasy jaką mógłbym mieć np. po elektrotechnice. Teraz zapierdalam po minimum 10h dziennie i nie ma mowy o jakimś filozofowaniu. Gdybym był po elektrotechnice miałbym lepszą pracę, może mniej czasochłonną i lepiej płatną. Dzięki temu mógłbym mieć obecnie więcej czasu na filozofię. Z chęcią bym sobie poczytał Nietzschego, ale teraz trza zapierdalać.
He's a lumberjack, and he's okay, He sleeps all night and he works all day...
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Polska trwa i trwa mać