byczydzien napisał(a): Ktoś ma jakis pomysł po co PiS dalej przedłuża ten konflikt z TK?
PIS paraliżując TK osiągnął swoje cele. Teraz tylko muszą wykombinować jak przedłużający się paraliż TK sprzedać swojemu elektoratowi. Prawdopodobnie liczą na to, że ludzie zmęczą się tym tematem i przestaną się nim interesować. Chociaż opinia Komisji Weneckiej nieco skomplikowała sprawę. Normalnie ogłosiliby, że KW to sbecy, drugi sort i w ogóle element skrajnie antypolski ale mają ten problem, że sami poprosili o tą opinię. A nawet najbardziej zatwardziała osoba "wcale nie popierająca PISu" może zacząć się zastanawiać po co taką antypolską organizację o opinię prosili

El Commediante napisał(a): Zwróciliście uwagę na często powtarzane łgarstwo, mianowicie że PiS został wybrany większością głosów Polaków? Niesamowite, że nawet skrajnie wrogie pisowi media je bezmyślnie powtarzają. Co się dzieje?
Zauważyłem. Z 5 mln głosów nagle zrobiła się wola większości społeczeństwa. A zakładając nawet, że Ci co nie poszli głosowaliby mniej więcej zgodnie z trendami to wciąż jest to mniej niż 40% nie mówiąc już o większości. Kilka razy zwracałem na to uwagę, ale dałem sobie spokój, bo "wcale nie popierający PISu" dostawali piany na ustach. że ktoś szkaluje partię na którą "wcale nie głosowali"
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"