Cytat:To się nazywa dobór odpowiednich środków do przekazu. Każdy krytyk i satyryk musi walić prosto między oczy używając kontrastów żeby ludziom o uśpionej czujności unaocznić problem, z którego nie zdają sobie sprawy. Poza tym, mam frajdę z zabawy słowem. Ćwiczę sobie zdolności językowe. Ja sobie poradzę. Szkoda mi tylko prostych ludzi, którzy płacą, a nic z tego nie mają.Aha, czyli następnym razem należy nie brać na poważnie tego co piszesz, ponieważ to zabawa i satyra? Spoko.
Cytat:To jest prawda. Widzę, że też to dostrzegasz.Ja akurat nie dostrzegam. Socjalizm jest od dawna martwy, zamordyści rządzą ale niestety zbyt słabi. Jedynie debili faktycznie można wypatrzeć.
Cytat:I robię to w celu...? Widzę, że już grzebiesz mi udarem w mózgu i widzisz co tam chowam, więc na pewno napiszesz mi jaki jest powód tego, że jestem inny, niż myślałeś.A bo ja wiem w jakim celu? Piszę jakie są moje odczucia, grzebać nie muszę. Czasem jest tak, że w rozmowie z innymi ludźmi wyczuwamy iż coś nie gra.
Moja lampka w głowie zapaliła się akurat teraz, ponieważ trochę na a.pl zdążyłeś już napisać i jakieś obserwacje można było poczynić.
Cytat:Nie. Napisałem tylko, że ja jestem gotowy wziąć na siebie odpowiedzialność, a co wielu osobom jest obce, bo kierują się doraźnymi potrzebami i krótkowzroczną perspektywą łatwego zysku.A krótkowzroczność i kierowanie się łatwym zyskiem to złe cechy, na tle których można się wykazać czymś lepszym.
Gotowość do ponoszenia odpowiedzialności to zawsze jest element np. odwagi cywilnej a niekiedy wręcz heroizmu. Uważana jest za dobrą cechę, a jej brak za przymiot ludzi słabych i tchórzliwych.
"Łatwo jest mówić o Polsce trudniej dla niej pracować jeszcze trudniej umierać a najtrudniej cierpieć"
NN
NN