@Kłobuku,
Nie znam wszystkich szczegółów w sprawach jakie poruszyłeś. Jeśli wypowiadam się na temat działań PiS, to zasadniczo dotyczy to spraw, które miały miejsce, a nie komentuję doniesień medialnych. Nie podoba mi się 500+ i dałem temu wyraz. Tak samo nie podoba mi się łamanie prawa i uzasadnianie tego "wyższą koniecznością". Nie podoba mi się podejście PiS do obywatela (opierające się na nieufności i "jednomyśleniu"), a na próby ograniczania prawa własności brak mi słów... Nie podobają mi się działania szefa MSZ, choć z początku go pochwaliłem za dobry start (i to był błąd z mojej strony). Czekam na realne działania Morawieckiego i opublikowanie wyników gospodarczych na jesieni i początku przyszłego roku. Zobaczymy. Lud miast i wsi przełknie pigułkę podsuwaną przez pisowski nierząd, tylko jeśli wyniki będą dobre.
Nie jest mi łyso. I co uzyskał dla Polski? Kerry jeździ do Putina z walizkami, a z czym jeździ Duda? : P
Bo na oficjalnej stronie kancelaria zamieściła sprawozdanie poddaństwa i pokory.
Pierdu, pierdu. Może Duda przywiezie ten atom?
Obama wyraził aprobatę, że naciski na pisiorów okazują się skuteczne.
Co powiedział Obama?
To sobie pogadali!
Obama nie musiał nic mówić, bo już wszystko wiedział po spotkaniu Dudy z kongresmenami.
Aha, tego atomu jednak nie będzie.
Nie znam wszystkich szczegółów w sprawach jakie poruszyłeś. Jeśli wypowiadam się na temat działań PiS, to zasadniczo dotyczy to spraw, które miały miejsce, a nie komentuję doniesień medialnych. Nie podoba mi się 500+ i dałem temu wyraz. Tak samo nie podoba mi się łamanie prawa i uzasadnianie tego "wyższą koniecznością". Nie podoba mi się podejście PiS do obywatela (opierające się na nieufności i "jednomyśleniu"), a na próby ograniczania prawa własności brak mi słów... Nie podobają mi się działania szefa MSZ, choć z początku go pochwaliłem za dobry start (i to był błąd z mojej strony). Czekam na realne działania Morawieckiego i opublikowanie wyników gospodarczych na jesieni i początku przyszłego roku. Zobaczymy. Lud miast i wsi przełknie pigułkę podsuwaną przez pisowski nierząd, tylko jeśli wyniki będą dobre.
lorak napisał(a):Żarłak napisał(a):Żarłak napisał(a): (...)
Kolejny sukces polskiej dyplomacji. Prezydent Andrzej Duda rozmawiał z senatorami amerykańskiego kongresu. Jakiż to wielki zaszczyt spotkał naszego prezydenta. Inni reprezentanci naszego kraju nie mogą spodziewać się gości "z tak wysoką" rangą. Zapewne dla wiceministra MSZ osobą z adekwatną rangą w dziedzinie dyplomacji będzie Amerykanin w randze szarego obywatela. No, no, no...
no i Duda spotkał się w cztery oczy z Obamą. nie jest teraz głupio Żarłakowi?
Nie jest mi łyso. I co uzyskał dla Polski? Kerry jeździ do Putina z walizkami, a z czym jeździ Duda? : P
Bo na oficjalnej stronie kancelaria zamieściła sprawozdanie poddaństwa i pokory.
Cytat:The Polish president, on a visit to the U.S. since Tuesday, attended on Thursday evening a gala dinner hosted by the U.S. president for leaders of states and organisations attending the Nuclear Security Summit in Washington.
Speaking to Polish reporters, Szczerski said that "during a meeting at the White House President Duda held a bilateral, face-to-face conversation with President Barack Obama. The talks focused chiefly on nuclear issues".
Minister Szczerski added that the two heads of state spoke also about preparations for the July NATO summit in Warsaw and the Constitutional Tribunal.
Pierdu, pierdu. Może Duda przywiezie ten atom?
Cytat:"President Duda informed President Obama about the latest developments in Poland and about a meeting of political parties - which he has welcomed with satisfaction - as well as about chances for a political compromise regarding the law on the Constitutional tribunal.
According to Szczerski, President Duda declared during a meeting with president Obama that "he would soon launch steps to regulate the system of justice in Poland and the Constitutional Tribunal in the Constitution."
Obama wyraził aprobatę, że naciski na pisiorów okazują się skuteczne.
Co powiedział Obama?
Cytat:Krzysztof Szczerski added that President Obama thanked Poland for its achievements in the non-proliferation of nuclear arms.
To sobie pogadali!
Obama nie musiał nic mówić, bo już wszystko wiedział po spotkaniu Dudy z kongresmenami.Aha, tego atomu jednak nie będzie.
The Phillrond napisał(a):(...)W moim umyśle nadczłowiekiem jawi się ten, kogo nie gnębi strach przed nieuniknionym i kto dąży do harmonijnego rozwoju ze świadomością stanu rzeczy
“What warrior is it?”
“A lost soul who has finished his battles somewhere on this planet. A pitiful soul who could not find his way to the lofty realm where the Great Spirit awaits us all.”
.