U ptaków podczas wydechu powietrze omija płuca, które nie posiadają opłucnej i docierają bezpośrednio do worków powietrznych łącząc się z kościami pneumatycznymi umożliwiającymi im lot. Może Bóg nie sprostał twoim oczekiwaniom, nie mniej jednak układ oddechowy niektórych organizmów jest silnie połączony z lotnymi kończynami układu motorycznego. [Vertebrates Comparative Anatomy, Function, Evolution. Kenneth V. Kardong, Ph.D. Washington State University] Szczegółowy schemat znajdziesz na stronie 441
Funkcje wyrostka robaczkowego:1 2 3 4
(jak się komuś wda gangrena to i rękę można stracić)
Skoro wszystko należy dokładnie liczyć to zadam pytanie: Jak to jest, że niektórzy naukowcy obliczyli nasze podobieństwo do szympansa na poziomie 99%. Proszę powiedzieć mi w takim razie jak to zostało policzone skoro nawet projekt genomowy nie został ukończony w całości...?
Idealnym klonem nie koniecznie, ale nasuwa się kolejne pytanie jak powstała płeć?
"Bogowie uwięzieni we wnętrzu własnej myśli, może od zawsze byli jedynie snem" [Czarodzicielstwo] Terry Pratchett. Dragula ale to są bajki, a przed chwilą chcieliście żebym się naukowo przed wami tłumaczył zarzucając, że link do obrazka podałem z nie takiej strony jak trzeba. "Jezus obiecał pokój. I co?" Pan Jezus nie obiecał nam żadnego pokoju, przynajmniej nie teraz :-)
Funkcje wyrostka robaczkowego:1 2 3 4
(jak się komuś wda gangrena to i rękę można stracić)
Skoro wszystko należy dokładnie liczyć to zadam pytanie: Jak to jest, że niektórzy naukowcy obliczyli nasze podobieństwo do szympansa na poziomie 99%. Proszę powiedzieć mi w takim razie jak to zostało policzone skoro nawet projekt genomowy nie został ukończony w całości...?
Idealnym klonem nie koniecznie, ale nasuwa się kolejne pytanie jak powstała płeć?
"Bogowie uwięzieni we wnętrzu własnej myśli, może od zawsze byli jedynie snem" [Czarodzicielstwo] Terry Pratchett. Dragula ale to są bajki, a przed chwilą chcieliście żebym się naukowo przed wami tłumaczył zarzucając, że link do obrazka podałem z nie takiej strony jak trzeba. "Jezus obiecał pokój. I co?" Pan Jezus nie obiecał nam żadnego pokoju, przynajmniej nie teraz :-)
Nudis rebus eundum est [Owidiusz, "Ars amatoria"]
Trzeba iść prostą drogą, otwarcie, bez wybiegów.
Trzeba iść prostą drogą, otwarcie, bez wybiegów.