Kłobuk napisał(a): Nie wiem o jakie łamanie prawa Ci chodzi. jeśli o TK to już nie będę się powtarzał. Dla mnie obstrukcja i "falandyzacja" to jeszcze nie łamanie prawa.
Masz prawo mieć swoją błędną rację.
Oczywiście, utrudnianie innym życia i wywracanie do góry nogami porządku, który kształtował się kilkanaście lat to tylko obstrukcja. Naturalnie, kiedy tylko odpowiednia ustawa zostanie podpisana przez Mapeta z pałacu to już każde działanie nierządu Beaty Sz. będzie tylko "obstrukcją", a nie łamaniem prawa. Bez wątpliwości należy nadmienić, że to osoby sprzeciwiające się działaniom PiS śmią doprowadzać do obstrukcji, ażeby opóźnić "zbawienne" działania nierządu Beat Sz. które mają naszą czcigodną Rzesz PiSpolitą oraz lud miast i wsi doprowadzić do łez tj. chciałem napisać powszechnego dobrobytu i szczęśliwości...
Kłobuk napisał(a): Spór jest czysto polityczny a takie metody to nic nowego ani w Polsce ani na świecie vide SN USA (może Kaczor zainspirował republikanów?) Jeśli masz na myśli inne kwestie to podaj przykłady.
Ustawa gruntowa narusza konstytucję. Kaczor zainspirował republikanów? Dobre!
a w jakiej bajce to grali? Bo na pewno nie w "Pegazie", którego podobno nie wyemitowali, bo wykraczał poza "pisowskie standardy" ciasnoty umysłowej.Kłobuk napisał(a): Co do "ograniczania prawa własności" to domyślam się że masz na myśli obrót gruntami rolnymi. Cóż, Kaczory boją się spekulacji i przejęcia gruntów przez obcokrajowców więc starają się zabezpieczyć. Czy to jest zagrożenie realne? Nie wiem, to jest nowa sytuacja. Faktem jest że na Zachodzie ziemia jest znacznie droższa i jest towarem deficytowym a tamtejsze firmy i rolnicy maja zdecydowanie większa siłę nabywczą. Ograniczenia w obrocie ziemią tam tez są, więc nie jesteśmy tutaj jakimś wyjątkiem. Sama ustawa weszła szybko bo termin się zbliżał ale zapowiedzieli dalszą dyskusję i zmiany w ustawie.
Chuj mnie obchodzi co jest na jakimś dzikim zachodzie. Chciałbym kupować i sprzedawać ziemię w Polsce, a te pierdolone złodzieje z wiejskiej próbują to ograniczyć.
Kłobuk napisał(a): Zapis o dopuszczeniu do obrotu związków wyznaniowych jest kuriozalny. Lewacy widzą w nim przede wszystkim specjalne uprzywilejowanie KRK (i chyba taki był zamysł) Narodowcy od razu zauważyli ze łapie się na to Związek Gmin Żydowskich więc niechybnie Żydzi wykupią polską ziemięja jeszcze dodam, ze u nas dosyć łatwo można założyć związek wyznaniowy więc każdy nowo powstały Kościół Radości Wszelakiej będzie mógł obracać ziemią do woli...
Gdyby założenie związku wyznaniowego było proste (spodziewam się, że odpowiednia nowa ustawa ograniczająca to prawo też gdzieś tam leży) to już dawno zarejestrowaliby KLPS. Podejrzewam też, że gdybym chciał założyć swój kościół to też odmówiliby mi tego prawa.
Kłobuk napisał(a): A co do " podejścia PiS do obywatela" to nie bardzo łapię o co Ci chodzi...
Naprawdę, ani ciut, ciut nic Tobie nie dzwoni? Cóż.
Zasadniczo, "Dobra zmiana" jest chujowa, bo przeprowadzana jest przy użyciu krótkiego kvta$4 Jarosława. Naczelnik gwałci wszystko i wszystkich jak mu się podoba, bo jego jedynym celem jest gwałt. Szkoda, że nikt nie nauczył go samogwałtu, bo może wtedy nie mielibyśmy takich problemów w kraju.
The Phillrond napisał(a):(...)W moim umyśle nadczłowiekiem jawi się ten, kogo nie gnębi strach przed nieuniknionym i kto dąży do harmonijnego rozwoju ze świadomością stanu rzeczy
“What warrior is it?”
“A lost soul who has finished his battles somewhere on this planet. A pitiful soul who could not find his way to the lofty realm where the Great Spirit awaits us all.”
.

?) Jeśli masz na myśli inne kwestie to podaj przykłady.