exeter napisał(a): Kłobuk,
tak ładnie się zapowiadała nasza wymiana poglądów, a tak marnie skończyła:
Cytat:Powielasz standardowy zestaw dogmatów antypisowskiej propagandy dodając od siebie kilka inwektyw i niezbyt trafnych porównań. Rozumiem, że linia GW czy Newsweeka idealnie pasuje do Twoich fobii ale przy takim stopniu impregnacji ciężko znaleźć motywację do rzeczowej polemiki, zwłaszcza gdy brakuje czasu...A jaki zestaw dogmatów Ty lansowałeś pisząc to:
Cytat:Owszem, uważam ze Macierewicz ma lekka paranoję (co wyłazi np. przy sprawie Smoleńska) ale to nie znaczy jeszcze że jest debilem który się na niczym nie zna.Gazety Polskiej, czy jak tam się te prawicowe szmatławce nazywają?
Kaczor rzuca go tam gdzie uważa ze jest największe bagno i trzeba dokonywać radykalnych zmian (np. WSI) Zobaczymy jakie bedą efekty...![]()
Nie próbuję Cię obrażać, tylko zwracam uwagę na Twój sposób argumentowania, noszący znak firmowy pisowskiej propagandy. Gdy będę chciał jej posłuchać, włączę TV. Od Ciebie oczekuję Twoich własnych argumentów i własnych przemyśleń.
Rzeczywiście, wygląda na to, że szkoda marnować czas na wymianę poglądów z Tobą, ale pod rozwagę podrzucę Ci pewną konkluzję - mianowanie na stanowiska państwowe i biznesowe według zasady "mierny, ale wierny", zawsze kończy się katastrofą. Jedyną niewiadomą jest tylko, jak szybko? Równie żałosne skutki przynosi ideologiczne podejście do państwa i społeczeństwa.
Rządy prawych i sprawiedliwych nie są żadnym wyjątkiem, ich ta zasada również dotyczy. A czasem sprawy idą naprawdę szybko:
Sorry Exeterze, ale ciężko dojść do poziomu wymiany poglądów jeśli dla drugiej strony dogmatami są twierdzenia typu "będzie katastrofa", "wszystko zniszczą", "wprowadzą totalitaryzm" itp. Gdzie tu jeszcze dopuszczasz pole do dyskusji?
Tak się składa że korzystam czasem z medium zwanego facebookiem i mam kilku mocno zaKODowanych znajomych. Podrzucają mi hurtowo linki do różnych artykułów, głównie z gw, newsweeka, natemat.pl i widzę, że udało tam się już stworzyć alternatywną rzeczywistość w której rzesze ludzi funkcjonują i nawzajem się nakręcają. Tezy które przytaczasz nie są więc dla mnie niczym nowym tylko Ty musisz je jeszcze podkręcić emocjami.
Rozumiem, że po moim poprzednim wpisie musiałeś się jakoś odgryźć ale mógłbyś chociaż lepszy cytat znaleźć bo nie nie wiem czy znajdzie się ktoś kto uwierzy, że pisanie o paranoi Macierewicza jest elementem pisowskiej propagandy...
exeter napisał(a): A przypadkiem po wyborach nie miało być lepiej, niż przed nimi?
No, Ty to chyba nie liczyłeś na "dobra zmianę"

Linkowałem Jackiewicza który twierdzi ze przy okazji wymiany ludzi na stołkach część etatów likwidują. Musisz teraz udowodnić że to ściema bo inaczej okaże się, ze jednak jakaś dobra zmiana jest...