exeter napisał(a): Kłobuk,
ustalmy jeden fakt, pisowską interpretację wydarzeń po wyborach w Polsce, poza PISem, popiera część episkopatu(nie za darmo), część środowiska dziennikarskiego, od dawna na etatach "żołnierzy Pisu" i....nikt więcej!
Mamy spór - PIS kontra reszta świata. Nie bronię Ci stawania w tym sporze po stronie PISu, proszę jedynie, zważywszy, że jesteśmy na forum dyskusyjnym, żebyś tłumaczył słuszność pisowskich posunięć - tak jak Ty je postrzegasz i rozumiesz. Bez odwoływania się do pisowskiej propagandowej narracji. To powinno być podstawą do dyskusji.
Na początek wytłumacz, dlaczego w interesie społeczeństwa było zniszczenie przez PIS konstytucyjnego organu państwa - Trybunału Konstytucyjnego? A także, dlaczego najwyższym przedstawicielom władzy wolno bezkarnie łamać Konstytucję i czemu uważasz, że to przyniesie nam korzyść? A chyba tak uważasz, skoro bronisz PISu.
Tylko proszę, nie dobijaj piłeczki w rodzaju, że inni robili to, czy tamto, itd. Mamy konkretny rząd i mówimy o jego posunięciach.
Nie wiem za bardzo jaka jest pisowska interpretacja wydarzeń bo jakoś nie mam zbytnio styczności z ich mediami. Widzę, ze w twoim dychotomicznym świecie każdy kto nie powiela wytworów POtruKODerskiej propagandy musi być pisiorem. Zasada "kto nie idzie z nami ten przeciwko nam" w najczystszej postaci ...tylko że tak ponoć działają faszyści z PiSu
Swoją opinię na temat sporu o TK wyraziłem kilka postów temu. Wystarczy przeczytać... Nie zmieniłem zdania w ciągu ostatnich kilku dni.
Poligon. napisał(a): "Afera, to była gdy "dziwna firemka" pobierała 10% od każdego sprzedanego na aukcji konia." (Kłobuk)
Z jakiegoż to opiniotwórczego portalu zaczerpnąłeś te rewelacje? Jaka "dziwna firemka" pobierała te 10% i dokładnie za jaką usługę? Bo jeśli za zorganizowanie światowego zlotu wszelkiej maści miłośników koni czystej krwi arabskiej, chcących odchudzić swe portfele w związku z ich zakupem, to 10% jest niewygórowaną kwotą.
Póki co, nie sformowano oficjalnie żadnych zarzutów wobec poprzedniego kierownictwa a to, co krąży w przestrzeni publicznej to zwykła pisowska propaganda.
Polecam lekturę protokołów. Protokół CBA wygooglał sie tutaj:
http://telewizjarepublika.pl/kulisy-odwo...30186.html
Protokół NIK nie wyskoczył mi od razu i nie chciało mi się dalej szukać ale myślę, że znajdziesz bez większego problemu.
Przypomnę tylko, że aukcje w Janowie odbywały się od wielu lat i zawsze ściągały "śmietankę" tej branży a firma Polturf weszła w temat kilka lat temu.
A tak wygląda strona internetowa firmy która ponoć organizuje jedną z najważniejszych aukcji koni w Europie.
http://www.polturf.pl/pl/strona_glowna