Cytat:Podczas dzisiejszego głosowania posłowie wybrali Zbigniewa Jędrzejewskiego na sędziego Trybunału Konstytucyjnego. Małgorzata Zwiercan z Kukiz'15 oddała głos zamiast Kornela Morawieckiego i w związku z tym została wykluczona z klubu. Z członkostwa w partii zrezygnował natomiast Kornel Morawiecki.Onet
– Ja nie wiem, czy pan Kornel Morawiecki aż tak źle się poczuł, że potrzebował pomocy syna. Bo wiem, że w tym czasie wyszedł i spotkał się z synem w kuluarach. Mateusz Morawiecki był widziany, gdy rozmawiał z kilkoma posłami z mojego klubu. To jest żenujące, że wicepremier idzie do klubu opozycji żebrać o głosy - stwierdził w rozmowie z Moniką Olejnik Paweł Kukiz. - Nie możemy pozwolić sobie na posła, dla którego dobro syna jest ważniejsze - dodał lider ruchu Kukiz'15.
Zdaniem Kukiza Mateusz Morawiecki szykuje się do przejęcia władzy w PiS. - Doszły do mnie pogłoski, że młody Morawiecki szykuje swoje stronnictwo z intencją przejęcia PiS-u w przyszłości. To jest być może gra na dłuższą metę, rozłożona w czasie - stwierdził na antenie TVN24.
Polityk przeprosił za zachowanie posłanki Małgorzaty Zwiercan. Dodał, że jeżeli PO nie złoży zawiadomienia do prokuratury w jej sprawie, to uczyni to osobiście. Zapowiedział również, że ruch Kukiz'15 zgłosi do Komisji Etyki wniosek o wycofanie z niej Kornela Morawieckiego.
The Phillrond napisał(a):(...)W moim umyśle nadczłowiekiem jawi się ten, kogo nie gnębi strach przed nieuniknionym i kto dąży do harmonijnego rozwoju ze świadomością stanu rzeczy
“What warrior is it?”
“A lost soul who has finished his battles somewhere on this planet. A pitiful soul who could not find his way to the lofty realm where the Great Spirit awaits us all.”
.