Antyateista napisał(a): Sam ewolucjonizm jak podkreślał Popper jest programem dotyczącym wielu dziedzin naukowych i umożliwiającym odkrywanie obserwowanych zjawisk.ja nie wiem, czy Wam naprawdę nie jest wstyd? Zażenowania nie odczuwacie? Hoyle, Gould, Arp, cała załoga Apollo 8, a teraz jeszcze Popper? Popper rozróżniał teorię ewolucji i filozoficzny "ewolucjonizm". Więc nie wycieraj sobie gęby Popperem.
Cytat:Ewolucja w pewnych granicach jest udowodniona i kreacjoniści nie negują jej wszystkich założeń.Proszę zatem wskazać, jakie negują.
Cytat:stworzył byDlaczego prowokujesz?
Cytat:dalej podtrzymuję to stanowisko, że genetyka i entropia nie pomagają podtrzymać ww założeń. Takie jest moje zdanie i nie każdy naukowiec musi się zgadzać we wszystkich opiniach z innymi.A uzasadnisz jakoś to stanowisko, czy tylko będziesz je "podtrzymywał"?
Cytat:Ateizm już w samej nazwie zakłada, że Boga nie maCo to znaczy "w nazwie zakłada"? Ateista nie wierzy w Boga. Niekoniecznie musiał założyć, że Boga nie ma. Mógł do tego dojść.
Cytat:dla tegoPonawiam pytanie: po co to robisz?
Cytat:Napisałem to jedynie z troski o twoje zbawienie,Proszę przestać troszczyć się o moje zbawienie i zająć się dyskusją. Gdybyś rzeczywiście troszczył się o moje zbawienie i uważał, że rzeczywiście moja irytacja stoi temu zbawieniu na drodze, to byś tej irytacji nie wzbudzał pisząc "stworzył by" oraz "dla tego". Więc daj spokój takim obłudnym deklaracjom.
Cytat:O baranimach o których zacząłeś przypominać słyszałem tylko ogólnie... i naprawdę nie zaczytuję się całymi dniami kreacjonistycznymi publikacjami wystarczy mi to co widzę dookoła i odmienne wyrażanie zdania wśród naukowców z naszych kręgów kulturowych z którymi miałem przyjemność rozmawiać. Każdy ma prawo konstytucyjne, mówiące o poszanowaniu religijnym, wierzyć w co zechce. Ja nie przedstawiam tutaj nowych teorii, te które są nie są w stanie w zaprzeczyć uznanemu prze zemnie światopoglądowi który w moim odczuciu w żaden sposób nie wchodzi w konflikt z nauką. Ale ktoś z nas musi się mylić dla tego rozumiem, że zadawanie pytań jest konieczne.A coś konkretnego napiszesz? Wyjaśnisz, jaka jest granica między mikro- a makroewolucją? Jak wyznaczyć taką granicę nie precyzując baranimów?
Cytat:Jeśli mogę zadam więc pytanie zefciu, tak jak w temacie. Jak jesteś w stanie jako Biblijnie wierzący pogodzić słowa Pana Jezusa "Przez wzgląd na zatwardziałość serc waszych pozwolił wam Mojżesz oddalać wasze żony; lecz od początku tak nie było".Widzisz, to właśnie ewolucja pokazuje nam, że człowiek jest stworzony do monogamii.
Cytat:Oraz jeszcze jedno pytanie....Czytam tę wypowiedź i powyżej moją wypowiedź o płci. I za nic w świecie nie potrafię zrozumieć, jak Twoja wypowiedź jest odpowiedzą na moją.