lumberjack napisał(a): Skąd wiesz, że ilość "rodzimych" islamistów się zwiększaNa początek sprostowanie. Nadużyłem słowa "islamiści", powinno być "muzułmanów". Sorry, powinienem sam sobie minusa wlepić za to.
Wiedzy popartej statystykami nie mam, bo takowych się nie prowadzi. Mowię o wrażeniu opartym na rozmowach w sieci. A że ilość muzułmanów tak w samej Polsce, jak i poza jej granicami, rośnie, to raczej fakt faktyczny. Szacunki rozbiegają się między 20 a 60 tysięcy. W PL jest obecnie 11 meczetów, pamiętam czasy 80-te, gdy było ich trzy. A w samej Wa-wie kilku do kilkunastu osób rocznie przechodzi na islam.
http://ekai.pl/wydarzenia/ekumenizm/x178...-w-polsce/
A za granicą? Polki wychodzące za muzułmanów to zjawisko dosyć częste. Statystyk znowu nie mam, ale relacja księdza z lokalnej parafii była taka, że regularnie odwiedzają goy kobiety chcące wejść w taki związek. Znam w moim skromnym kręgu dwa takie związki (jeden nawet udany, co do drugiego to nie wiem). Znając relacje z innych krajów (GB) mogę przypuścić, że ilość muzułmanów z - przynajmniej częściowo - polskimi korzeniami będzie się stale zwiększać.
Cytat:Islamizacja Polski nie jest kwestią czasu. Tu jest naprawdę zbyt chujowo, by zaistniały dogodne warunki do życia dla muzułmanów. Tu nie ma socjalu, jest za to dużo wkurwionych rodzimych patriotów, którzy swoją frustrację przeleją w pierwszej kolejności na jakiekolwiek przejawy muzułmańskiej aktywności na terenie naszego kraju.
A więc im gorzej tym lepiej? Przyznaję, że coś jest w tej logice. Odwrotnością tego toku myślenia jest niestety, że im lepiej będzie w PL, tym prędzej i do nas dotrze ta zaraza.
Zresztą, żyjemy w czasach otwartych granic, zamachy w Paryżu były montowane w Beglii. Więc nie ma co polegać na tym, że polski socjal wystarczająco odepchnie niebezpieczeństwo od naszych granic. A to, że inne państwa prowadzą statystyki na temat osób walczących pod sztandarami ISIS nie znaczy, że PL (nie prowadząca takich statystyk) takich "bojowników" nie ma.
Wszystko ma swój czas
i jest wyznaczona godzina
na wszystkie sprawy pod niebem
Koh 3:1-8 (edycje własne)
i jest wyznaczona godzina
na wszystkie sprawy pod niebem
Spoiler!