Socjopapa napisał(a): A dlaczego wątpisz w deklarację ISIS?A dlaczego miałbym w nią wierzyć. W interesie ISIS jest, abyśmy wierzyli, a żadnych dowodów nie przedstawili.
Cytat:Nie widzę argumentu.Nie moja wina.
Cytat:Gdybyś chciał twierdzić, że wszystkie okoliczności są pomijalne, poza faktem, że gość jest zawodowo i seksualnie sfrustrowany, to właśnie coś takiego kazałbyś przyjmować. Jeśli problemy z seksualnością są okolicznością wystarczającą do strzelania do homoseksualistów, to powinniśmy obserwować więcej takich zdarzeń - a nie obserwujemy.Ale ja nie twierdzę, że są. Dochodzą jeszcze szeroko pojęte "predyspozycje psychiczne".
Cytat:Nie widzę argumentu. Napisałeś na modłę "nie należy Orlando przypisywać islamowi, bo wtedy wybryki chrześcijan należałoby przypisać chrześcijaństwu", więc pokazuję, że wcale takiej zależności nie ma. Nie wiem jak to zdanie ma kontrować mój argument.Tak, że zgłaszane przez kogoś deklaracje mają mało do rzeczy. Jeśli dyskutujemy o skutkach "transferu Islamu", to powinniśmy rozważać zdarzenia, których prawdopodobieństwo jest zwiększane przez "transfer Islamu". Na razie nie widzę na to dowodów, a jedynie deklaracje i opinie bezpośrednio zainteresowanych.