A mi nie żal tej oświaty. Ludzi nie uczy się tego, czego trzeba. Ja żyję robiąc rzeczy, których nauczyłem się w pracy i których sam z siebie uczyłem się po pracy. Ile ja czasu straciłem ucząc się w szkole tego obleśnego języka niemieckiego to masakra. A mogłem zamiast tego robić w tym czasie coś pożytecznego.
W ogóle nie wiem co to ma być za reforma, ale na pewno nie będzie rewolucyjna. A powinna być rewolucyjna. Powinno być tak, że człowiek uczy się pisać, czytać i liczyć, a potem już powinien z własnej woli wybierać przedmioty, które będzie chciał zgłębiać. Bo tak to mamy do czynienia z olbrzymim marnotrawstwem czasu tylko po to, żeby jakiś nauczyciel miał pracę.
Po co komu stabilizacja pt. "jest chujowo, ale stabilnie"?
W ogóle nie wiem co to ma być za reforma, ale na pewno nie będzie rewolucyjna. A powinna być rewolucyjna. Powinno być tak, że człowiek uczy się pisać, czytać i liczyć, a potem już powinien z własnej woli wybierać przedmioty, które będzie chciał zgłębiać. Bo tak to mamy do czynienia z olbrzymim marnotrawstwem czasu tylko po to, żeby jakiś nauczyciel miał pracę.
Po co komu stabilizacja pt. "jest chujowo, ale stabilnie"?
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Polska trwa i trwa mać