Fertenbitenhiy,
Cytat:Ja już mam dosyć wstydzenia się czy przepraszania za to, że jestem nieufny wobec obcych. Pewne zachowania są naturalne dla ludzi, w tym to, że facetowi nie podoba się to, że obcy kopuluje z kobietą z jego "plemienia". Preferencja swoich nad obcymi jest najzupełniej naturalna, mimowolna i nie ma w niej nic złego.Ależ jest - gdyż w ten sposób własną preferencję chcesz narzucić innym. A gdyby mnie nie spodobał się np. Twój wybór marki samochodu i za fakt jeżdżenia samochodem, i tu do wyboru: niemieckim, francuskim, albo japońskim, porysował ci karoserię gwoździem w ramach odreagowywania frustracji, przyznałbyś mi prawo do rozszerzenia moich preferencji na Twoją osobę?
Cytat:Oczywiście można się uśmiechać i udawać, że jest inaczej, ale nad pewnymi rzeczami nie mamy kontroli.Tak? A rzucasz się na klienta restauracji spożywającego obiad w zewnętrznym ogródku, tylko dlatego, że wracasz głodny z roboty?
Cytat:Sto razy wolę otwartego "rasistę" niż potulnego poprawnego politycznie idiotę, ten pierwszy przynajmniej ma jaja, nawet jeśli czasem ma trochę problemy z kontrolowaniem agresji.A przypadkiem nie chodzi o to, że poniewieranie ludźmi, zwłaszcza słabszymi, jest takie fajne?