znaLezczyni napisał(a): Napisała, że czarnoskórzy są dla niej zupełnie aseksualni.
Moim zdaniem czepiasz się słówka niepotrzebnie. Rodica ma taki a nie inny gust który powoduje że zazwyczaj (bądź zawsze) osoby czarnoskóre jej nie pociągają i tyle.
znaLezczyni napisał(a): trudno mi w to uwierzyć
masz do tego prawo, ale w sumie ani tego nie podważysz ani nie potwierdzisz. Masz tylko jej słowo, no chyba że chcesz ją kłaść na jakimś badaniu mózgu w stanach pobudzenia i podstawiać zdjęcia mężczyzn różnych... fenotypów i porównywać wyniki.
znaLezczyni napisał(a): Jeśli Rodica uważa czarnoskórych mężczyzn za aseksualnych, to imo nie jest to pierwotnie odruch jej głowy i ciała, tylko skutek uprzedzeń. Bo uważa=wybiera. A żeby nie uważać się za rasistkę, udaje, że nie ma uprzedzeń, tylko jest to niezależne od niej.
o i tu jest pies pogrzebany, po pierwsze uważam że bezpodstawnie odrzucasz taką możliwość że Rodica ma akurat taki a nie inny "odruch jej głowy i ciała". Po drugie seksualność to skomplikowana sprawa i różne rzeczy na nią wpływają, negatywne skojarzenia też. Więc to prawda że można się spodziewać po rasistach że będą mieli mniejszy pociąg do innej "rasy", natomiast jak ktoś ma mniejszy pociąg do innej "rasy" nie oznacza automatycznie że to z powodu rasizmu. No chyba że mamy jakieś dane, fakty, badania na ten temat. Bo "imo" nie starczy.
znaLezczyni napisał(a): Btw, skoro już musisz używać słowa "Murzyn", pisz je, proszę, wielką literą.
Sprawdziłem, masz rację powinno się wielką, ale znając moją (nie)dbałość o ortografię to będę zapominał. Tak tylko uprzedzam.