No dobrze. Tyle tu słów padło ze strony pitbbru i Gladiatora o sile ruskiej gospodarki, ale nie widziałem jeszcze żeby któryś z towarzyszy wytłumaczył na czym ta siła polega? Jakie są ruskie produkty z gatunku "wysokich technologii"? Jakie technologie użytkowe typu smartfon możemy kupić w polskich marketach, które pochodzą ruskich parków technologicznych?
Na razie dowiedziałem się, że mają problem z wyżywieniem samych siebie:
Ile widzieliście na półkach w sklepach produktów z Rosji...? No właśnie.
Na razie dowiedziałem się, że mają problem z wyżywieniem samych siebie:
Cytat:Reporterka pokazuje przed kamerą, jak fatalną jakość mają przetwory mleczne na rosyjskim rynku. Czegoś takiego świat jeszcze nie widział: łatwopalny twaróg. Rzekomo jest to produkt mleczny, ale twaróg kupiony gdzieś w Petersburgu zaczyna płonąć i po krótkim czasie biała grudka zamienia się w brązową masę, śmierdzącą plastikiem. Dziennikarka, która umieściła ten film na portalu fontanka.ru marszczy nos i mówi "Smacznego, towarzysze!".Źródło
Ten filmik wywołał burzę w internecie. Analiza twarogu przeprowadzona na zlecenie krytycznego magazynu internetowego wykazała, że produkt sprzedawany jako twaróg nie zawiera w ogóle tłuszczu mlecznego tylko jakieś wypełniacze i tłuszcze roślinne. Mass media donoszą o produktach, których objętość zwiększa się skrobią, kredą czy gipsem. Łatwopalny twaróg stał się symbolem fatalnego stanu rosyjskiej branży przetwórstwa mleka.
Około jednej czwartej zapotrzebowania na niepasteryzowane mleko (30 mln ton) Rosja musi pokrywać z importu. Przez całe lata akurat w przetwórstwo mleka inwestowano najmniej w całej branży rolnej, wyjaśnia Artiom Bjelow, prezes Związku Producentów Mleka. Fabryki i urządzenia pochodzące jeszcze z czasów radzieckich są zacofane i niewydajne.
Ile widzieliście na półkach w sklepach produktów z Rosji...? No właśnie.
The Phillrond napisał(a):(...)W moim umyśle nadczłowiekiem jawi się ten, kogo nie gnębi strach przed nieuniknionym i kto dąży do harmonijnego rozwoju ze świadomością stanu rzeczy
“What warrior is it?”
“A lost soul who has finished his battles somewhere on this planet. A pitiful soul who could not find his way to the lofty realm where the Great Spirit awaits us all.”
.