Rodica napisał(a): W jaki sposób tryb życia wpływa na wysokość hormonów?Rodico, czytaj uważnie: "libido, oprócz hormonów, jest sterowane przez sposób życia". Tak na plus jak na minus. Moment i okoliczności inicjacji. Wychowanie religijne lub nie-religijne. Albo stres - lub jego brak.
(...)
Powinienem był może napisać, że psychika oprócz hormonów steruje libido, byłoby jaśniej.
Cytat:Bert wciska ciemnotę, jakoby on leżąc na kanapie i medytujac hamuje libido.Daruj sobie Rodico droga. Bert nie pisał nic o tym, co Rodica robi, leżąc na kanapie. Albo jaki ma poziom libido i na ile to wynika z jej hormonów.
Po czepianiu się biedaków i cnotek, teraz strzelamy z ad personam? Jakie to żałosne.
Cytat:Nie pamiętam już, nie znam historii, ale kiedyś czytałam artykuł na National Geografic gdzie pisali, że 3/4 kultur prymitywnych tolerowało życie seksualne kobiet. przed ślubem.Ciekaw jestem strasznie tego artykułu. Zwłaszcza, w jaki sposób wyliczyli te 3/4.
Ja wiedziałem tylko o Trobriandach, o których pisał Malinowski w sławnej książce. Ale to był matrilinearyzm, dosyć rzadki typ kultury. W najbardziej "optymistycznych" wyliczeniach, 20%, góra 25% kultur prymitywnych podchodzi pod matrilinearyzm. Wątpię, żeby Twój opis wykraczał poza te procenty.
Może pomyliłaś kolejność, i zamiast 1/4 zapamiętałaś 3/4?
Cytat:Ależ wy jesteście pokreceni, kurwa udaje cnotkę i jest gitCzy uważasz, że raz kurwa to zawsze kurwa?
Każda "Maria Magdalena" ma prawo do zmiany życia.
Wszystko ma swój czas
i jest wyznaczona godzina
na wszystkie sprawy pod niebem
Koh 3:1-8 (edycje własne)
i jest wyznaczona godzina
na wszystkie sprawy pod niebem
Spoiler!