exeter napisał(a): Przecież nie o to chodziło.A o co chodziło?
Cytat:Wyraźnie napisałem w kilku postach, że choć uważam postawę Pilastra w tej sprawie za analogiczną do prezentowanej przez Gladiatora w kwestii rosyjskiej, to przyznaję Mu do tego prawo i nie domagam się by się z tego tłumaczył.Ale ja nie piszę o pilastrze. Ja piszę o Twojej żałosnej zagrywce "już miałem podać, ale się rozmyśliłem".
Cytat:A właśnie to miało miejsce w ostatnim poście Pilastra, gdzie padały takie określenia jak "exeter bredzi", notorycznie "nie podaje argumentów"Skoro exeter rzeczywiście nie podaje argumentów, a nawet explicite pisze, że nie poda argumentów, bo go obrażają, to nie ma się prawa obrażać, gdy mu się to wytyka.
Cytat:My to wiemy, komentatorzy polityczni, jak choćby Jarosław Makowski, to wiedzą, niektórzy księża wypowiadający się w przestrzeni publicznej, też to wiedzą, ale biskupi najwyraźniej oceniają rzecz inaczej.Bo biskupi som gupi, a exeter jest mondry. To już też wiemy.
Cytat:Gdyż wygląda na to, że znajdujemy się w kluczowym momencie dziejów i jak nigdy dotąd będziemy potrzebowali mądrych przywódców.Sugerowanie, że w jakichkolwiek okolicznościach mógłbyś uznać autorytet biskupów jako przywódców narodu to już skrajna obłuda.