No to jeszcze raz pi.Biorąc pod uwagę Rdz 1:1, mnożąc liczbę liter przez iloczyn wartości tych liter, a następnie dzieląc wynik przez iloczyn liczby słów i iloczyn wartości tych słów, otrzymamy~
Co to ma być??!!!!!!
.
.
.
.
Dobra, już jestem spokojny. Zdajesz sobie sprawę, że mogę sobie wziąć dowolny tekst i w podobny sposób znaleźć tam pasującą mi akurat stałą?
Wystarczyłoby trochę poczytać o geologii. Ale widocznie odrzucasz (nie wiem czemu) tę naukę. Odrzucasz też Księgę Rodzaju, na podstawie której mógłbyś obliczyć wiek świata (skoro uważasz, że Biblia się nigdy nie myli, w żadnej dziedzinie, powinieneś ten wiek biblijny przyjąć za prawdę).
Trudne? Wystarczyłoby wziąć porządny teleskop i obserwować przez rok jakąś gwiazdę. To wersji hard, jeśli chcesz wszystko sprawdzić sam. No, ale astronomię też odrzucasz. I Księgę Psalmów. Skoro nie ma tam błędów, to Ziemia na pewno żadnego ruchu nie wykonuje.
Pozwól, że do reszty odniosę sie kiedy indziej, późno już trochę.
Cytat:3.14155×10 do17
Biorąc pod uwagę J 1:1 i postępując analogicznie do powyższego, otrzymamy~2.718313×10 do40
Powiązana wartość liczbowa Rdz 1:1 (2701) i J 1:1 (3627), czyli 27013627, podniesiona do kwadratu daje nam
~7.29736×10 do 14
Tak więc oprócz liczby Eulera mamy jeszcze stałą alfa na dodatek.
Co to ma być??!!!!!!
.
.
.
.
Dobra, już jestem spokojny. Zdajesz sobie sprawę, że mogę sobie wziąć dowolny tekst i w podobny sposób znaleźć tam pasującą mi akurat stałą?
Cytat:Ile lat ma Ziemia? Też chciałbym wiedzieć.Na pewno więcej niż 18, czyli jest pełnoletnia Uśmiech
Wystarczyłoby trochę poczytać o geologii. Ale widocznie odrzucasz (nie wiem czemu) tę naukę. Odrzucasz też Księgę Rodzaju, na podstawie której mógłbyś obliczyć wiek świata (skoro uważasz, że Biblia się nigdy nie myli, w żadnej dziedzinie, powinieneś ten wiek biblijny przyjąć za prawdę).
Cytat: Która z teorii, heliocentryczna czy geocentryczna lepiej opisuje rzeczywistość?Zbyt trudne pytanie Niezdecydowany
Trudne? Wystarczyłoby wziąć porządny teleskop i obserwować przez rok jakąś gwiazdę. To wersji hard, jeśli chcesz wszystko sprawdzić sam. No, ale astronomię też odrzucasz. I Księgę Psalmów. Skoro nie ma tam błędów, to Ziemia na pewno żadnego ruchu nie wykonuje.
Pozwól, że do reszty odniosę sie kiedy indziej, późno już trochę.