Sorius napisał(a): Czy kiedy wybuchnie np. Bomba Atomowa. Czy znajdę w jej strumieniu rażenia ocalałe życie, czy nie znajdę?Mówisz o jakiejś konkretnej bombie (skoro używasz wielkich liter)? Co to jest "strumień rażenia"? Bomba atomowa razi falą uderzeniową, ciepłem i różnymi rodzajami promieniowania. Różne oddziaływania mają różne zasięgi. Nie wszystkie są śmiertelne dla wszystkich form życia.
Cytat:Czy ateiści wierzą w nic?Ateiści wierzą w różne rzeczy. Na przykład każdy się zgodzi, że ateista może wierzyć, że jego syn rzeczywiście poszedł do szkoły, a nie chlać. Natomiast pozostaje pewna niezgoda, czy ateista może wierzyć w jakąś transcendencję, byle nie w Boga, czy też w żadną transcendencję mu nie wolno wierzyć. Taki spór dialektyczny, co tu lubi wybuchać od czasu do czasu.
Cytat:Czy udowodnicie mi że istniały dinozaury a nie coś innego o tej samej strukturze?Pytanie bez sensu. Jeśli istniało coś, co wyglądało jak dinozaury, zachowywało się jak dinozaury i w ogóle miało wszelkie cechy dinozaurów, to były to dinozaury. Bo nazwa im przypisana nie jest ich inherentną cechą.
Cytat:Udowodnijcie mi proszę wasze faktyFakty to są fakty. Nie ma faktów moich i Twoich.
Cytat:Czym oni zbadali wiek Ziemi?Datowanie radioaktywne, modele geologiczne itp.
Cytat:Albo jaką miarką zmierzyli średnicę słońca?Naprawdę nie masz pomysłu, jak można zmierzyć średnicę Słońca? Przecież wystarczy wiedza ze Szkoły Podstawowej, aby z grubsza opisać taki pomiar.