DziadBorowy napisał(a): @Socjopapa
Ale przecież te śmigłowce mają być nowe.
Więc albo Macierewicz w głupocie swojej myśli, że taki śmigłowiec to jak telewizor - wchodzisz do sklepu i kupujesz jaki chcesz. Albo tak jak to określił Siemoniak wszystko co w sprawie śmigłowców robił PIS to jedna wielka ustawka. Co prawda w głowie mi się trochę nie mieści Minister Obrony Narowodej za plecami armii wybiera sobie wraz ze związkowcami zagranicznego koncernu śmigłowce dla wojska, ale ten rząd chyba niczym mnie już nie zdziwi.
Nie wiedziałem, że specjalista od parówek obiecał nowe helikoptery. Skoro tak, to faktycznie są tylko dwie możliwości:
1. albo specjalista od parówek już dawno ustalił z Amerykanami dostawę śmigłowców - co jeśli jest prawdą, wywinduje odszkodowanie dla AH, bo to jest przypadek negocjowania w złej wierze i celowego narażania na koszty. O poziomie etycznym specjalisty od parówek i wiarygodności Polski w przyszłych przedsięwzięciach już nawet nie warto wspominać;
2. albo specjalista od parówek, który aktualnie zajmuje stołek ministra od obronności nie ma zielonego pojęcia o przemyśle zbrojeniowym.
Tak czy siak, specjalista od parówek działa na korzyść Katechona (świadomie bądź nie - ale to nie ma większego znaczenia).
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd