Katol,
Innym niż stereotypowo związanym z biologiczną płcią?
O właśnie.
To chyba już offtop. Rozmawiamy o muzułmanach czy o gender? Parytety są omawiane w o ile dobrze pamiętam innym temacie.
Strachliwa nie jestem, nie boję się ani jednych ani drugich.
Btw, nie uważasz, że wypowiadanie się w imieniu społeczeństwa to megalomania?
Ja mogę napisać, że społeczeństwo też by zdaje się nie chciało, żebyś wypowiadał się w jego imieniu.
Co masz na myśli pisząc programy gender? Dlaczego miałby to dla nich być większy szok niż np. dla Ciebie?
Nie ma to jak poudawać, że się rozmawia, żeby na koniec pojechać stereotypem.
Cytat:Przeciwko jakim to rolom konkretnie KRK się sprzeciwia?
Innym niż stereotypowo związanym z biologiczną płcią?
Cytat:Ogólnie rzecz biorąc kobiety i mężczyzni trochę się różnią i mają różne predyspozycje.
O właśnie.
Cytat:Równość-jak to ma wyglądać? Parytety w we władzach i na stanowiskach kierowniczych firm, korporacji?Dodatkowe punkty za płeć przy zdawaniu na studia?
Pamiętam że były dodatkowe takie dodatkowe punkty za pochodzenie i ci ze wsi mieli łatwiej.Jakby tak połączyć punkty za płeć i pochodzenie toby rzeczywiście komuś szanse gwałtownie wzrosły,a komuś innemu spadły.
To chyba już offtop. Rozmawiamy o muzułmanach czy o gender? Parytety są omawiane w o ile dobrze pamiętam innym temacie.
Cytat:Ja jestem przeciwny tego typu programom edukacyjnym jak np ''Równościowe Przedszkole''(jakiś czas temu się zaznajomiłem) i nie mam nic przeciwko tego typu bajkom jak ''Kopciuszek'',''Królewna Śnieżka'' czy ''Czerwony Kapturek'',ani zwyczajom typu ''topienie marzanny''.Diabła w tym nie zobaczyłem.Wolałbym aby przedszkole było wolne od tego typu pomysłów i chyba społeczeństwo też by tego zdaje się nie chciało, więc wprowadzanie czegoś na siłę nie ma sensu,ale rozumiem że chcą tego feministki i że to ma niby coś zmienić.I dlaczego miałabym bać się muzułmanów jako zagrożenia dla gender czy równości (równorzędności) kobiet i mężczyzn, skoro (niektórzy) katolicy serwują mi to samo.
Strachliwa nie jestem, nie boję się ani jednych ani drugich.
Btw, nie uważasz, że wypowiadanie się w imieniu społeczeństwa to megalomania?
Ja mogę napisać, że społeczeństwo też by zdaje się nie chciało, żebyś wypowiadał się w jego imieniu.
Cytat:Co do edukacji jeszcze to jakieś programy gender to chyba wszystkich powinny objąć i tych świeżo przybyłych muzułmanów też.Dla nich to zupełny szok przecież byłby. Zaniechać? Zrobić dla nich wyjątek?
Co masz na myśli pisząc programy gender? Dlaczego miałby to dla nich być większy szok niż np. dla Ciebie?
Cytat:A w Polsce dla uchodzców nie ma dobrych warunków. Zbyt marne zasiłki aby było im u nas dobrze.
Nie ma to jak poudawać, że się rozmawia, żeby na koniec pojechać stereotypem.
Jeśli zabraknie ci argumentów - nazwij mnie kłamczynią i napisz, że łżę.