Gladiator
Cytat:Pomieszanie z poplątaniem. Iskandery są dla nas groźne w wypadku naszego aktywnego uczestnictwa w uderzeniu na Rosję z terytorium Polski. Może nastąpić prewencyjne uderzenie na np na przemieszczające, grupujące się wojska lub celem odebrania Polsce chęci do wojenki. Po za Polska trudno znaleźć przekonanych, że Rosji ni z gruszki i pietruszki ostrzela kogoś bez powodu Iskanderami. Rosyjskie siły konwencjonalne są zbyt słabe, nie mówiąc już o przejściu przez Ukrainę, czy Białoruś.Popadasz w sprzeczności. Z jednej strony twierdzisz, że Rosja żadną miarą nam nie zagraża, z drugiej zaś utrzymujesz, że jest zdolna i gotowa by pierwsza, bez wypowiedzenia wojny użyć przeciw nam broni nuklearnej. Zresztą, zwracałem ci już na to uwagę.
Cytat:Po za Polska trudno znaleźć przekonanych, że Rosji ni z gruszki i pietruszki ostrzela kogoś bez powodu Iskanderami. Rosyjskie siły konwencjonalne są zbyt słabe, nie mówiąc już o przejściu przez Ukrainę, czy Białoruś.Faktycznie, nie ma przecież żadnego powodu, by w obliczu słabości sił konwencjonalnych odwoływać się do nuklearnego szantażu. W ogóle nie mam pojęcia, jak ktoś mógłby wpaść na taki pomysł.
Cytat:Nie wiem też dlaczego Rosja miałaby nas atakować.Może dlatego by wykonać prewencyjne uderzenie na przemieszczające, grupujące się wojska lub celem odebrania Polsce chęci do wojenki?
O Lord, bless this thy hand grenade, that with it thou mayest blow thy enemies to tiny bits in thy mercy.