No przecież od dawna wiadomo, że kto chce mieć wpływy to powinien mieć: swojego lekarza, prawnika i polityka. No i trochę grosza. Wtedy wiele drzwi się otwiera.
Podobno
Wiedzieliście, że pracownicy ZUS mają swoje święto?

Ja już nie mam siły komentować tej instytucji.
Podobno
Wiedzieliście, że pracownicy ZUS mają swoje święto?

Ja już nie mam siły komentować tej instytucji.
Cytat:Prezes Zakładu Ubezpieczeń Społecznych przyznała właśnie urzędnikom nagrody pieniężne w wysokości 1 tys. zł brutto - dowiedział się portal tvn24bis.pl. Wszystko z okazji Dnia Pracownika ZUS. - Prezes, w uzgodnieniu z Ministrem Finansów oraz ze związkami zawodowymi, wygospodarowała w ramach budżetu Zakładu dodatkowe środki, by nagrodzić ciężką pracę personelu - wyjaśnia rzecznik ZUS-u Wojciech Andrusiewicz.źródło
Nagrody otrzyma prawie 45 tys. pracowników ZUS. Będzie to kwota 1000 zł brutto, równa dla każdego pracownika.
Ile to kosztowało?
Rzecznik pytany przez tvn24bis.pl o powody przyznania nagród, wskazuje, że "pracownicy ZUS są grupą o jednych z najniższych zarobkach w kraju". - Średnia pensja w Zakładzie jest niższa od średniej pensji w kraju o kilkaset złotych. Obowiązków z roku na rok przybywa, a budżet Zakładu na wynagrodzenia, praktycznie się nie zmienia - zwraca uwagę Andrusiewicz.
- Prezes ZUS, w uzgodnieniu z Ministrem Finansów oraz ze związkami zawodowymi, wygospodarowała więc w ramach budżetu Zakładu dodatkowe środki, by nagrodzić ciężką pracę personelu Zakładu - dodaje.
Zgodnie z zapewnieniami rzecznika nagrody "w żaden sposób nie zwiększają budżetu Zakładu na ten rok".
Łączny koszt przyznanych nagród wyniesie ok. 45 mln zł.
The Phillrond napisał(a):(...)W moim umyśle nadczłowiekiem jawi się ten, kogo nie gnębi strach przed nieuniknionym i kto dąży do harmonijnego rozwoju ze świadomością stanu rzeczy
“What warrior is it?”
“A lost soul who has finished his battles somewhere on this planet. A pitiful soul who could not find his way to the lofty realm where the Great Spirit awaits us all.”
.