Iselin,
Odrzucanie rozsądku i zastąpienie go mitotwórstwem ma swoje konsekwencje, a wypłaty odszkodowań nie są całą ceną, jaką przyjdzie nam za to zapłacić.
A w przypadku pani Gosiewskiej dochodzi jeszcze i to, że jest ona sowicie uposażona, jako członkini rządzącego establishmentu i milionowe odszkodowanie urąga poczuciu przyzwoitości. Ale skoro wywalczyło się sobie "Ojczyznę dojną", to trzeba z owoców zwycięstwa korzystać, prawda?
Cytat:A dlaczego ci ludzie nie są wku...... na wszystkich, którzy wystąpili o odszkodowania (m.in. rodzinę jednej ze stewardes)?Nie wiem jak inni ludzie, ja jestem wku.... dlatego, że zwykłej katastrofie lotniczej nadaje się niezwykłe znaczenie, zakłamując jej przebieg, przyczyny i konsekwencje. Jeśli władze państwowe cynicznie zrównują jej ofiary z poległymi w walce o Polskę, to rodziny ofiar mają prawo uważać, że przysługują im nadzwyczajne rekompensaty.
Odrzucanie rozsądku i zastąpienie go mitotwórstwem ma swoje konsekwencje, a wypłaty odszkodowań nie są całą ceną, jaką przyjdzie nam za to zapłacić.
A w przypadku pani Gosiewskiej dochodzi jeszcze i to, że jest ona sowicie uposażona, jako członkini rządzącego establishmentu i milionowe odszkodowanie urąga poczuciu przyzwoitości. Ale skoro wywalczyło się sobie "Ojczyznę dojną", to trzeba z owoców zwycięstwa korzystać, prawda?