gąsko kochanie! Czy uważasz, że jak mi będziesz przy każdej odpowiedzi na Twoje pytanie dawać minusa, to w końcu zamilknę sprawiając wrażenie, że mnie zagięłaś? Otóż nie. To nie jest pierwsza akcja minusowania zefcia na tym forum.
gąska9999 napisał(a): 1.Czym się różni człowiek od Boga oprócz ciała?Człowiek nie jest wszechmocny i wszechwiedzący chociażby. Różnic jest mnóstwo. Właściwie szybciej powiedzieć, czym się nie różni - zdolnością do używania rozumu i posiadaniem woli.
Cytat:2.Czy mitologiczny smok trójgłowy jest w pełni smokiem jednogłowym? Dwie głowy są nadmiarowe.Nie.
Cytat:3. Czy można być w pełni smokiem trójgłowym i jednocześnie w pełni smokiem jednogłowym?Nie.
Cytat:4.Czy Bóg=duch prosty i dusza ludzka Jezusa mają jedną świadomość czy 2różne albo 2takie same świadomości?Chrystus z tego jak rozumiem miał jedną świadomość. W końcu był jedną osobą.
Cytat:5.Czy jakby Jezus umarł jako Bóg=duch prosty to umarłby też automatycznie jako człowiek?Bóg nie może umrzeć.
Cytat:6.Czy jakby Jezus umarł jako człowiek to umarłby też automatycznie jako Bóg?Jak widzimy z przykładu historycznego - nie.
Cytat:Ja do ciebie nie przyszłam Zefciu na katechizację / na naukę religii - przyszłam ci wykazywać że bzdurzysz.Śmieszne - nie masz pojęcia zielonego, w co wierzą chrześcijanie. Otwarcie deklarujesz, że nie masz ochoty się dowiedzieć, w co wierzą chrześcijanie. Ale mimo to będziesz dowodzić sądów na temat tejże wiary.