lumberjack napisał(a): Gąsko, tak szczerze - powinnaś Zefcia po stópkach z wdzięczności całować, że chce mu się w ogóle poświęcać swój czas na to, żeby wyjaśniać twoje kosmiczne problemy. Fajnie jest roztrząsać różne niuansy chrześcijaństwa, ale źle jest kiedy robi się to źle
Ja nie zwracam się do osób na tym forum o wyjaśnienie "moich problemów", ja poprzez Forum "Zwiedzam Świat Religii w którym żyjemy", sama też pokazuję szczegóły które zauważyłam i pytam czy inni mają inne czy podobne zdanie na temat tych szczegółów.
Nie jestem na etapie problemów, jestem na etapie zwiedzania.
Ja miałam problemy i zainteresowania dawno temu ponad 40 lat temu jak sama byłam w szkole. To Forum to, moim zdaniem, taka książka "Wyprawa do Krainy Religii. Co ateiści widzieli i słyszeli w Krainie Religii?" Ksiązka nadaje się zarówno jak ktoś ma problemy jak i wtedy jak chce tylko pozwiedzać.
Jak byłam uczennicą w podstawówce to sama czytałam tylko takie popularne książki o Religiach Świata z biblioteki i trochę różnej Filozofii bo nic innego nie było.
To Forum myślę, że też dla innych jest taką dobrą współczesną lekturą uzupełniającą dotyczącą Strefy Religii.
To jest lektura którą można zarówno tworzyć / pisać jak i tylko czytać.
Zefciu niech się lepiej napuszy jak paw, że jest współautorem współczesnej "książki o religii".