Dragula napisał(a): No i moim zdanien jeszcze do niedawna zmierzaliśmy w tym kierunku mniej więcej. A teraz idziemy równo w dół, bo za pięćset daliśmy Kaczyńskiemu stanowisko Kata, a funkcjonariuszy zamieniamy na misiewiczów. Bo się nam należało tu i teraz pięćset złotych
Mnie tego mówić nie musisz, chociaż i tak dość mocno spierałbym się, czy faktycznie Platforma zmierzała w stronę liberalnego państwa. Może na początku... Na ten temat wiele na forum już powiedziano.
Natomiast społeczeństwo musi teraz wypić piwo, którego nawarzyło sobie dopuszczając PiS po raz kolejny do władzy. Żadne protesty urażonej poprzedniej władzy nie tylko na obecną chwilę nie pomogą i nie otworzą oczu społeczeństwu ale i wręcz przeciwnie, jeszcze dostarczają argumentów o podnoszeniu ręki na "jedynych prawych i sprawiedliwych". W dodatku to są ciągle te same gęby, które dawno przestały być wiarygodne. To jakby złodziej pouczał wandala o przestrzeganiu prawa.
Aby społeczeństwo nauczyło się, że nawet na poczet dokopania rządzącym za wszelką cenę nie wybiera się takiej partii, jak PiS, musi ono na własnej skórze odczuć skutki panowania tejże partii. Tylko taka terapia szokowa zagwarantuje nam, że przynajmniej w niedalekiej przyszłości nikt już nie pomyśli o Kaczyńskim i jego ludziach jako realnym kandydacie do objęcia jakichkolwiek najwyższych stanowisk w państwie, bezpośrednio lub pośrednio. Póki co duża część społeczeństwa milczy, bo korzysta z ochłapów z pańskiego stołu (dostając amnezji co do faktu, że sami na ten pański stół pod przymusem wyłożyli).
Poza tym nikt tak skutecznie nie niszczy wizerunku Kościoła Katolickiego w Polsce, jak właśnie nasze kochane pisiorki (co mnie, jako zdeklarowanego antyklerykała, bardzo cieszy). Dlatego pozostaje mi obserwować i czekać...
I choose not to choose life. I choose something else - Ewan McGregor
Niedostępny na forum. KONTAKT PRZEZ GG LUB MAIL
Niedostępny na forum. KONTAKT PRZEZ GG LUB MAIL