lumberjack,
Jak rany, czego Ty oczekujesz? Żebyśmy od razu mieli taki sam poziom zamożności, jak kraje które wypracowały swoje bogactwo przez pokolenia? Polska gospodarka rozwijała się nieprzerwanie od 27 lat! I to było za mało i za wolno???
Było Wam za mało, więc wybraliście do władzy politycznych szarlatanów, żeby uczynili hokus-pokus i na pstryknięcie palców zmienili Polskę w Niemcy. A swoje chore dziecko także oddałbyś w ręce znachora?
Wybacz emocje, nie potrafię pogodzić się z tym, że sami sobie zgotowaliśmy obecny los. Oby cena za wyjście z tej matni nie była zbyt wysoka.
Cytat:Bardzo ładnie napisaneWybacz knajacki język, to był akt desperacji. Gdy piszę normalnie zbieram inwektywy. Do tego spójrz na mój ranking.Takie cuś trafia do mnie.
Cytat:Ja bym ich wszystkich w Berezie Kartuskiej zamknął. PiSowców i PO. Jest we mnie tyle frustracji i żywię do nich tyle pogardy, że chciałbym, żeby się nawzajem wybili i zrobili miejsca dla kogoś, komu nie zależy na władzy i korzyści z niej płynących i komu zależałoby na poprawie jakości życia obywateli tego kraju.Ja chyba mieszkam w innym kraju? Dookoła mnie wyrastają jak grzyby po deszczu nowe osiedla mieszkaniowe i nowe domy jednorodzinne. Nigdy w Polsce nie było takich dróg i autostrad, jak obecnie. Markety przezywają oblężenie i strach się do nich wybrać w godzinach popołudniowych albo w weekendy. Jeszcze kilka lat temu wstecz, w kraju były dwie, słownie dwie hale widowiskowo sportowe, a dziś trudno się ich doliczyć, a co jedna, to ładniejsza. To samo dotyczy stadionów, krytych pływalni i szpitali.
Jestem zawiedziony na nich wszystkich. Rządzą tak źle, że (pomijając specjalistów oraz urzędasów) zwykli Polacy są zmuszani do emigracji zarobkowej by móc zapewnić byt swoim rodzinom, które pozostały w kraju.
Jak rany, czego Ty oczekujesz? Żebyśmy od razu mieli taki sam poziom zamożności, jak kraje które wypracowały swoje bogactwo przez pokolenia? Polska gospodarka rozwijała się nieprzerwanie od 27 lat! I to było za mało i za wolno???
Było Wam za mało, więc wybraliście do władzy politycznych szarlatanów, żeby uczynili hokus-pokus i na pstryknięcie palców zmienili Polskę w Niemcy. A swoje chore dziecko także oddałbyś w ręce znachora?
Wybacz emocje, nie potrafię pogodzić się z tym, że sami sobie zgotowaliśmy obecny los. Oby cena za wyjście z tej matni nie była zbyt wysoka.

![[Obrazek: smile.gif]](https://ateista.pl/images/smilies/smile.gif)