exeter napisał(a): Brainless,
Cytat:exeter pisząc o szarlatanach miał oczywiście na myśli PiS. Czasami to sobie myślę, że dla niego poza PiS-em i PO nie istnieją żadne inne partie...Istnieją, ale w ostatnich wyborach mieliśmy prostą alternatywę - albo będzie rządziła PO, albo PIS. Głosując na Korwina, a już zwłaszcza na Kukiza i jego hołotę, ścieliło się Kaczyńskiemu wygodny czerwony dywan prowadzący do władzy. Wybory polityczne wymagają rozwagi i pójścia na przykre kompromisy, identycznie jak pozostałe życiowe wybory.
To może zaproponuj nową ordynację wyborczą: wybieramy do końca świata tylko pomiędzy PO i PiS.
Całe szczęście ja w pełni świadomie korzystam ze swoich praw wyborczych i od 2007 roku głosuję zgodnie z własnymi przekonaniami politycznymi, a nie z wyimaginowanym przymusem społecznym.
A Nowoczesna dla kogo dywan ścieliła?
Jesteś Pan zwyczajny klakier Platformy i nawet się z tym Pan nie kryjesz. Właściwie to należy się plus za szczerość, co niniejszym czynię (EDIT: jak tylko minie interwał reputacyjny).
cobras napisał(a): Polecam poczytać https://www.facebook.com/KORWiN.Watch/?fref=nf i https://www.facebook.com/Wipler-Watch-1644398335824937/
Z rozjebaniem Warszawy chodziło o zniechęcenie ludzi, którzy aktywnie działali w Korwinie i ktorzy zrezygnowali o tym, jak szefem ich okręgu został Piwler.
Na razie widzę tu dwie strony z paszkwilami prowadzone przez jakichś przeciwników KORWiN/Wolność i Wiplera...
Ok, ok, nawet jeśli wszystko tam to prawda, Wiplera może wyrzucą (?) i jeżeli do następnych wyborów ta partia się rozsypie, to pozostaje KNP. Poza tym część kumatych ludzi z KNP, jak chociażby Wilk, przeniosła się bodajże do Kukiza.
Wkurza mnie to, że środowiska ultraliberalne od czasu wyborów w 2015 roku są ponownie w rozsypce.
Alternatywą przez pewien czas była dla mnie Nowoczesna, dopóki nie poznałem paru wypowiedzi ich lidera, którego wcześniej uważałem za bardzo mądrego człeka...
PO mogłoby wrócić do dawnej świetności, ale potrzebują napływu świeżej krwi i nowego lidera à la Tusk. Na dzień dzisiejszy nic się takiego tam nie dzieje. Z dawnej liberalnej partii to chyba tylko przykre wspomnienie zostało.
I choose not to choose life. I choose something else - Ewan McGregor
Niedostępny na forum. KONTAKT PRZEZ GG LUB MAIL
Niedostępny na forum. KONTAKT PRZEZ GG LUB MAIL