Brainless,
Nowoczesna.PL - cóż to jest?
Cytat:Alkohol bywa niezwykle atrakcyjny, ale są sytuacje, gdy musisz z niego zrezygnować dla innego dobra, np. masz obowiązek rozwiezienia kolegów do domów, albo mając następnego dnia bardzo ważne sprawy do załatwienia. Podobnie jest z wyborem ludzi do władzy. Możesz się "upić", gdyż lubisz wybrać "od serca", albo świadomie zrezygnować z przyjemności rozumiejąc negatywne konsekwencje takiego zachowania. Głosowanie w ostatnich wyborach na Korwina, a tym bardziej na Kukiza, było prostym sposobem oddania władzy w ręce Kaczyńskiego. Niewiadomą był jedynie jej zakres.Cytat:Istnieją, ale w ostatnich wyborach mieliśmy prostą alternatywę - albo będzie rządziła PO, albo PIS. Głosując na Korwina, a już zwłaszcza na Kukiza i jego hołotę, ścieliło się Kaczyńskiemu wygodny czerwony dywan prowadzący do władzy. Wybory polityczne wymagają rozwagi i pójścia na przykre kompromisy, identycznie jak pozostałe życiowe wybory.
To może zaproponuj nową ordynację wyborczą: wybieramy do końca świata tylko pomiędzy PO i PiS.
Całe szczęście ja w pełni świadomie korzystam z pełni praw wyborczych i od 2007 roku głosuję zgodnie z własnymi przekonaniami politycznymi, a nie z wyimaginowanym przymusem społecznym.
Cytat:A Nowoczesna dla kogo dywan ścieliła?To był dokładnie ten sam problem. Pisałem o tym przed wyborami:
Nowoczesna.PL - cóż to jest?
Cytat:Jesteś Pan zwyczajny klakier Platformy i nawet się z tym Pan nie kryjesz. Właściwie to należy się plus za szczerość, co niniejszym czynięNie jestem klakierem - widzę wszystkie wady i słabości PO. Zwłaszcza pod rządami Schetyny to nie jest partia mojego pierwszego wyboru, ale w 2015 miałem pełną świadomość, co nas czeka w przypadku przejęcia władzy przez Kaczyńskiego. Obecnie konieczna jest pełna jedność opozycji mająca jeden cel - pozbawienie PISu władzy w Polsce. Gdy przywrócimy rządy prawa, będziemy mogli pięknie się różnić.