lumberjack,
Dokładnie to ma miejsce w naszym kraju, pomimo tego, że nie ma w Polsce ani jednego imigranta z Syrii. Kaczyński wygrał wybory wzniecając strach przed islamistami, po czym demontuje państwo prawa, czyli twoje i moje wolności obywatelskie. Rób tak dalej, to oddasz władzę w ręce jeszcze gorszego satrapy - Baptiste na pewno bez wahania na niego zagłosuje.
W tym roku trzeba było setek tysięcy demonstrantów na ulicach, by obronić przed nimi polskie kobiety.
Rozumiem, że obawiasz się o przyszłość. W takim razie powinieneś bać się teraźniejszości - już odbierają Ci wolność, tu i teraz, krok za krokiem. Może nie będzie w Polsce wyznawców Islamu, ale w PRLu też ich na stałe nie było. A pomimo tego kurewski to był system i bardzo nam się nie podobał. Uważaj, żebyś nie został okradziony we śnie.
Prawdopodobnie nie mając świadomości konsekwencji pracujesz w pocie czoła, żeby zmaksymalizować ten efekt i uzyskać jak największe korzyści dla Rosji. Przyłączając się do licznego grona putinowskich trolli, pracowicie stukających w klawisze w całej Europie.
Szkoda, że przy takiej okazji, ale mimo wszystko życzę Tobie i innym użytkownikom forum, Szczęśliwego Nowego Roku, nawet jeśli nie w sferze publicznej, to prywatnie i osobiście. Wesołej zabawy do rana.
Cytat:Nie o to pytałem. Pytałem czy rozumiesz, że strach który swoimi postami pomagasz wzniecić, zupełnie nieadekwatny do skali zagrożenia, prowadzi do oddania władzy w ręce autokratów i do zawieszenia demokracji?exeter napisał(a): napisał(a):Lektura twoich postów na temat zagrożenia Europy religią islamską nasuwa pytanie - czy zdajesz sobie sprawę z tego, że taka postawa jest wielokrotnie większym zagrożeniem dla naszej wolności, niż wszyscy terroryści świata razem wzięci?
Moja postawa jest pozbawiona hipokryzji.
Dokładnie to ma miejsce w naszym kraju, pomimo tego, że nie ma w Polsce ani jednego imigranta z Syrii. Kaczyński wygrał wybory wzniecając strach przed islamistami, po czym demontuje państwo prawa, czyli twoje i moje wolności obywatelskie. Rób tak dalej, to oddasz władzę w ręce jeszcze gorszego satrapy - Baptiste na pewno bez wahania na niego zagłosuje.
Cytat:Jeśli chodzi o twoją postawę - ilu uchodźców już przyjąłeś pod swój dach? Przecież to niemożliwe aby człowiek o tak wielkiej empatii i o tak dobrym serduszku jeszcze nie przyjął żadnego uchodźcy.Nie stosuj chwytów "poniżej pasa", gdyż nie dałem ci po temu powodów. Nie pouczałem cię, jak masz żyć, tylko tłumaczyłem konsekwencje twojego myślenia i twoich wyborów. One będą, i dotkną zarówno ciebie, jak i mnie, niezależnie od tego jak bardzo mi w dyskusji naubliżasz.
Przygarnij tak ze dwóch czy trzech anonimowych muzułmanów o nieznanej przeszłości. Załóż vloga, udokumentuj waszą koegzystencję. Pokaż ludziom, że muzułmanie potrafią żyć pod jednym dachem z ateistą o zupełnie innym podejściu do życia.
I dopiero wtedy sobie mędrkuj i pouczaj innych jak mają żyć.
Cytat:Gdybyś nie miał do nich tak emocjonalnego stosunku, nie pisałbyś w kółko na ich temat. Zwracam twoją uwagę, że walczysz z cieniem - w Polsce prawie wcale nie ma islamistów a ci wyznawcy Proroka, którzy byli, są, i będą z nami, stanowią znacznie mniejsze zagrożenie niż radykałowie rodzimego chowu.exeter napisał(a): napisał(a):Imigranci nie odbiorą nam naszej wolności i naszych praw, ale może to zrobić nasz własny strach przed nimi.
Ależ ja się nie boję imigrantów. Niech sobie tu przybywają Chińczycy, Wietnamczycy czy Ukraińcy. Nic do nich nie mam.
W tym roku trzeba było setek tysięcy demonstrantów na ulicach, by obronić przed nimi polskie kobiety.
Cytat:I o kilkudziesięciu zabitych na polskich drogach w każdy weekend nie chce Ci się pisać, widocznie uznajesz, że nie ma o czym, a kilku Polaków którzy zginęli w wyniku islamskiego terroru wywołują u ciebie chęć bicia w największe dzwony. Wyjaśnij nam tę niekonsekwencję.exeter napisał(a): napisał(a):W zamachach terrorystycznych dokonywanych przez islamskich radykałów zginęło kilkuset mieszkańców naszego kontynentu, to mniej, niż ginie ich w jeden weekend w wypadkach komunikacyjnych.
I co, wszystko spoko? Moim zdaniem w zamachach terrorystycznych dokonywanych przez islamskich radykałów zginęło o kilkuset mieszkańców za dużo. Powinno zginąć zero mieszkańców. Tak jak w Polsce - do tej pory w naszym kraju w wyniku zamachów terrorystycznych zginęło zero mieszkańców. Moim zdaniem super wynik i chciałbym go utrzymać.
Rozumiem, że obawiasz się o przyszłość. W takim razie powinieneś bać się teraźniejszości - już odbierają Ci wolność, tu i teraz, krok za krokiem. Może nie będzie w Polsce wyznawców Islamu, ale w PRLu też ich na stałe nie było. A pomimo tego kurewski to był system i bardzo nam się nie podobał. Uważaj, żebyś nie został okradziony we śnie.
Cytat:Albo jesteś głupcem, albo ignorantem. Tylko te dwie opcje tłumaczą brak zrozumienia, że fala migracji zalewającej Europę, w ogromnej mierze została wywołana i podsycona właśnie po to, by ją zdestabilizować. A kto tak bardzo nie lubi Europy, chyba sam rozumiesz i nie muszę wskazywać gościa palcem?exeter napisał(a): napisał(a):Ale z powodu tragedii na drogach nie oddajemy władzy w ręce satrapów, nie godzimy się na zawieszanie na kołku demokracji i państwa prawa, natomiast wizja imigranckiej fali już wyniosła do władzy Putina, Kaczyńskiego, Trumpa, i pewnie jeszcze niejednego drania wyniesie. Do tego dokonała rozłamu w Unii Europejskiej, a w przyszłości może nawet zagrozić jej istnieniu.
No ale kto według ciebie doprowadził do takiego stanu rzeczy? Wizja imigranckiej fali? A czy aby nie jest tak, że imigrancka fala (a nie sama jej wizja) dopiero co przetoczyła się przez Europę na życzenie ludzi takich jak ty czy Merkel? Agituj więcej za miłowaniem islamu i wpuszczaniem muslimów, to raz dwa rzucisz w ramiona nacjonalistów wszystkie kraje Europy.
Prawdopodobnie nie mając świadomości konsekwencji pracujesz w pocie czoła, żeby zmaksymalizować ten efekt i uzyskać jak największe korzyści dla Rosji. Przyłączając się do licznego grona putinowskich trolli, pracowicie stukających w klawisze w całej Europie.
Cytat:Jesteś dowodem, że nienawiść zaślepia. A także, że szkodzi najbardziej tym, którzy się jej poddają. Religia mająca dwa tysiąclecia badań nad ludzką naturą właśnie dlatego nakazuje miłować swoich nieprzyjaciół. A, zapomniałem, rozmawiam z ateistą - pamiętaj, że uczyć się warto także od wrogów.exeter napisał(a): napisał(a):Pomyśl o tym gdy znów siądziesz do klawiatury by straszyć Islamem.
Nie popieram bania się islamu. Jestem za nienawiścią wobec islamu.
Na nienawiść islam zasługuje tak samo jak komunizm czy nazizm. Broniąc muzułmanów nie różnisz się od tych, którzy bronią i wybielają komuchów.
Szkoda, że przy takiej okazji, ale mimo wszystko życzę Tobie i innym użytkownikom forum, Szczęśliwego Nowego Roku, nawet jeśli nie w sferze publicznej, to prywatnie i osobiście. Wesołej zabawy do rana.