ekskomunika napisał(a):freeman napisał(a): Po pierwsze, jeśli dajesz namiary, to nie pomijaj numeru rozdziału.Po drugie, czy zaczęłaś czytać ST licząc na to, że z jego zrozumieniem pójdzie Ci lepiej niż z NT? Obawiam się, że nic z tego, z uwagi na twoje pełne uprzedzeń podejście do tekstu biblijnego.Mimo wszystko jednak przeczytaj kilka razy 32 rozdział, zwracając szczególną uwagę na kontekst.
Kompletnie się nie rozumiemy. Ja piszę o wyjątkowo okrutnych zamiarach Boga, który (o ironio losu!) nie pozwala zabijać, a Ty w odpowiedzi oburzasz się, że nie podałam numeru rozdziału i nakazujesz mi kilkakrotne czytanie innego rozdziału. Zawrzyjmy porozumienie: ja podam numer rozdziału, a Ty wytłumaczysz, dlaczego Bóg jest tak przerażająco okrutny.
Z czego wywnioskowałaś, że się oburzyłem?Dlaczego twierdzisz, że nakazuję Ci czytać inny rozdział, skoro przytoczony przez Ciebie fragment z Księgi Powtórzonego Prawa to 41 werset 32 rozdziału?Dlaczego miałbym tłumaczyć się z twojego osądu Boga?
Niewątpliwie cenne jest to, że jesteś osobą wrażliwą i wyrozumiałą:
Cytat:...nie wiem, czy mogę wypruć flaki sąsiadowi z góry, który na całe osiedle puszcza disco polo, czy raczej nie powinnam tego robić.
"Kto nie zważa na karność, gardzi własnym życiem, lecz kto słucha napomnienia, nabywa rozumu.
Bojaźń Pana jest szkołą mądrości, a pokora poprzedza chwałę"
"To głupota prowadzi człowieka na manowce, a potem jego serce wybucha gniewem na Pana"
Prz. 15,32-33; 19,3
Bojaźń Pana jest szkołą mądrości, a pokora poprzedza chwałę"
"To głupota prowadzi człowieka na manowce, a potem jego serce wybucha gniewem na Pana"
Prz. 15,32-33; 19,3