exeter napisał(a): Mylisz się, twierdzenie o wspólnocie interesów hierarchów KRK i PISu opieram nie na domysłach, tylko na powszechnie znanych faktach.
To zacytuj owe fakty, bo jakoś ich nie widzę. Pierdolnąłeś coś o naturalnej wspólnocie interesów KRK i PiS. Tyle. Twoja opinia to nie jest fakt i nie stanowi żadnego dowodu. Już Ci nawet pokazałem jak krowie na rowie jak taki dowód mógłby wyglądać, a ty nadal pierdolisz od rzeczy, zamiast zabrać się za dowód.
pilaster napisał(a): Niedokładnie. Krk może, co prawda ziemię nabywać, i to faktycznie po niższych cenach, ale nie może jej sprzedać.
Aż sprawdziłem jeszcze raz. No i nie masz racji, może sprzedać - jest furtka w art. 2a ust. 4 ustawy z dnia 11 kwietnia 2003 r. o kształtowaniu ustroju rolnego. Jeśli już dla kogoś robi się wyjątek to przecież nie po to, żeby mu potem nie dać zgody na sprzedaż.
pilaster napisał(a): Teraz wartość tego majątku drastycznie maleje, a to oznacza realne straty "księgowe"
Nie ma czegoś takiego. Odpis aktualizujący to nie jest realna strata, szczególnie jeśli jest związany wyłącznie ze zmianą otoczenia prawnego, które w ciągu jednej nocy znowu może ulec zmianie na korzyść.
pilaster napisał(a): znaczne obniżenie zdolności kredytowej, etc, etc..
Nie wiem czy dla KRK to ma znaczenie, bo nie wiem nic na temat ewentualnego zadłużania się KRK.
pilaster napisał(a): ci, którzy ją kupili po wyższych, wolnorynkowych cenach. W tym oczywiście Krk.
Śmiała teza, że KrK całość czy chociaż większość ziem, które posiada kupił po wolnorynkowych cenach.
"All great men should be haunted by the fear of not living up to their potential.
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd
All loyal men should be haunted by the fear of not having done enough for their country.
All honourable men should be haunted by the fear of not having lived a life worthy of those men who came before us." Sigurd