Żarłak napisał(a): @Dziadzie,
Dlaczego nie będzie miał obniżonych świadczeń? Służył, więc łapie się w kryteria. PiS to partia komunistów, więc nie dziwią mnie takie osoby w ich otoczeniu.
Tam było wytłumaczenie, że PIS przewidział kasację obniżenia świadczeń dla osób "szczególnie zasłużonych dla ojczyzny" (czyli dla komuchów z PIS) a on ponoć się na to załapał.
Cytat:Sam Bartosik – mimo że służył w organach bezpieczeństwa PRL – chwali się znajomym, że „dezubekizacja” obniżająca emerytury nawet za jeden dzień przepracowany w bezpiece jego osobiście nie obejmie. – Ma obiecane, że zastosuje się wobec niego przepis mówiący, że funkcjonariuszom, którzy udowodnią swoje szczególne zasługi, nie stanie się krzywda – twierdzi cytowane już źródło w MON.
Co prawda to z Wyborczej, więc trzeba podchodzić z pewną dozą sceptycyzmu, ale jeżeli tylko jest w tej ustawie taki zapis o szczególnych zasługach to nie mam wątpliwości, że Macierewicz mu to załatwi.
Takie to skur...y są

Cytat:Przy okazji, nie wiem czy zauważyliście, ale mamy nowe motto PiS. "Dobra zmiana", jako że nie była dobra, ani też możliwa do zrealizowania, skończyła się, a w jej miejsce pojawiło się hasło "Rok nowych zadań".
Przecież Kaczyński już zapowiedział na czym mają się skupić. Będzie to obsadzenie swoimi kolesiami szkół i samorządów. "Bo mają dużą głowę a mały tułów" czy jakoś tak.
Cytat:Mamy nowy program "plus". Tym razem zasiłek dostaną posłowie. Poseł zwany "Jojo" wprowadzenie zasiłku 1000+ dla każdego posła umotywował tym, że każdy osioł musi mieć lepsze warunki pracy, które zbliżą standardy w jakich pracują do tych "zachodnich". Kurwa, a kiedy te osły z wiejskiej zaczną podnosić standardy państwa polskiego? Kiedy?
Mnie szczególnie urzekła ta wypowiedź Brudzińskiego w kontekście podwyżek dla posłów:
"Wystarczy popatrzeć jakie ma warunki stworzone do pracy poseł do Bundestagu, do Kortezów w Hiszpanii czy innych parlamentów europejskich, nie mówiąc już o europarlamencie, a jakie warunki mają posłowie krajowi, którzy muszą swoich interesantów w Sejmie w najlepszym wypadku w bardzo ciasnych pokoikach klubowych przyjmować, a częściej na parapetach w korytarzach sejmowych "
Słyszycie frajerzy, którzy głosowaliście na PIS?
Posłom PIS jest źle i marzą im się warunki takie jak w Bundestagu albo w europarlamencie. A wy powinniście dziękować PISowi za 500+ dla wybranych oraz podwyżkę pensji minimalnej do 2000 brutto
I pamiętajcie, aby kiedyś żyło wam się tak jak w Niemczech najpierw wasz pisowski poseł musi mieć niemieckie warunki pracy 
PS. A może ograniczyć ilość posłow o połowę to od razu w pokoikach i na korytarzu więcej miejsca się zrobi
"Wkrótce Europa przekona się, i to boleśnie, co to są polskie fobie, psychozy oraz historyczne bóle fantomowe"