Lamberjack napisał
Źle rozumiesz (przynajmniej), bowiem niczego takiego nie pisałem, ani sugerowałem. Będąc po jednej stronie barykady nie można robić za pożytecznego idiotę, chwila otrzeźwienia jest zawsze potrzebna. Powiadają też, że nadgorliwość gorsza jest od faszyzmu. Po za tym zawsze polska racja stanu będzie stała w opozycji do Iskanderów, tyle faktów.
Tu nieco o współpracy z Ukraina, bez propagandowego zadęcia.
Sofeicz napisał
Mały Prezes z PiSu też tak uważa, dobrze jest mieć zbieżne stanowiska z Wodzem. Kto by pomyślał.....
Cytat:Rozumiem, że chciałbyś, żeby Polska wyłamała się z NATO i UE i zaczęła podejmować decyzje na korzyść Rosji, ale proszę - przedstaw mi jakiś rachunek zysków i strat. Co jest bardziej opłacalne? Bo ja nie wiem.
Wiem co jest słuszne - pomoc Ukrainie - krajowi napadniętemu, który już nie chciał funkcjonować w ramach totalnej biedy i syfu gwarantowanych przez rządy ruskich marionetek.
Źle rozumiesz (przynajmniej), bowiem niczego takiego nie pisałem, ani sugerowałem. Będąc po jednej stronie barykady nie można robić za pożytecznego idiotę, chwila otrzeźwienia jest zawsze potrzebna. Powiadają też, że nadgorliwość gorsza jest od faszyzmu. Po za tym zawsze polska racja stanu będzie stała w opozycji do Iskanderów, tyle faktów.
Tu nieco o współpracy z Ukraina, bez propagandowego zadęcia.
Sofeicz napisał
Cytat:Pamiętam te teksty z Kultury paryskiej o konieczności zawalczenia o Ukrainę i uczynienia z niej bufora. Bardzo aktualne.
Mały Prezes z PiSu też tak uważa, dobrze jest mieć zbieżne stanowiska z Wodzem. Kto by pomyślał.....