manager napisał(a): Czy to nie Pan Błaszczak ma pretensje, że adwokat broni swojego klienta, który spowodował wypadek Pani Premier?
Pretensje sobie może mieć. Ważne czy adwokat może bronić i czy broni swojego klienta. Broni? Broni.
manager napisał(a): Czy to nie Pani Kępa uważa się za najwyższą instancję rozstrzygającą, co należy publikować w Dzienniku Ustaw, a czego nie?
Uważa się. Jaki to ma związek z ograniczaniem wolności słowa? Czy w związku z tym nie wolno krytykować PiSu? I czy należy się bać krytykowania ich?
manager napisał(a): Czy to nie ta władza poszukiwała przez internet "przestępców", którzy w grudniu demonstrowali przed sejmem i postawiła już niektórym prokuratorskie zarzuty? Czyż to nie Pan Naczelinik oskrżał ich o próbę puczu?
A czy oni sami nie uważali, że przeprowadzają pucz? Pytam się bo nie interesowałem się zbytnio tematem, ale pamiętam wściekłego Tomasza Lisa, który w grudniu w wielkiej podniecie wypisywał tego typu rzeczy: https://twitter.com/lis_tomasz/status/80...6013627397
Rozumiem nienawiść do PiSu, ale nie ma co go demonizować. Nie ma co bać się krytykowania PiSu. Ja się w każdym razie nie boję i o ile z racji moich antydemokratycznych poglądów nie krytykuję ich za postępowanie względem TK o tyle będę krytykował ich w każdej innej kwestii. Myślę też, że oni sami jednak nie są jakoś bardzo głupi i są świadomi, że stracą poparcie w momencie, w którym spróbują uciszać krytyków. Pamiętam jakie były protesty w kwestii ACTA i myślę, że w przypadku próby tłumienia wolności słowa reakcja byłaby jeszcze mocniejsza.
---
Najpewniejszą oznaką pogodnej duszy jest zdolność śmiania się z samego siebie. Większości ludzi taki śmiech sprawia ból.
Nietzsche
Nietzsche
---
Polska trwa i trwa mać
Polska trwa i trwa mać